Romeo Aldea, un medic care trăiește într-un mic oraș montan din Transilvania, și-a crescut fiica Eliza cu ideea că, odată ajunși la vârsta de 18 ani, va pleca să studieze și să locuiască în străinătate. Planul său este aproape de succes. Eliza a câștigat o bursă pentru a studia psihologia în Marea Britanie. Trebuie doar să treacă examenele finale - o formalitate pentru o astfel de studentă bună. Cu o zi înainte de primul ei examen scris, Eliza este agresată într-un atac care ar putea pune în pericol întregul ei viitor. Acum Romeo trebuie să ia o decizie. Există modalități de rezolvare a situației, dar nici unul dintre aceștia nu folosește principiile pe care el, ca tată, a învățat-o pe fiica sa.
Babardeală cu bucluc analizează raporturile dintre individ şi societate, având ca punct de plecare schimbările pe care un clip porno de amatori încărcat de o profesoară de şcoală generală pe un site specializat le provoacă în viaţa acesteia.
În toiul unei pandemii, un suferind așteaptă ca boala să-i aducă sfârșitul în vreme ce este purtat între spitale pentru ca doctorii să-i găsească un diagnostic.
„colectiv” oferă în premieră o privire în culisele momentelor-cheie care au avut loc după evenimentul tragic din clubul Colectiv din București. Urmărind jurnaliști, avertizori de integritate, pacienți arși și oficiali din Guvern, filmul dezvăluie fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.
Un inspector de poliție cam dubios face echipă cu o frumoasă complice într-un jaf în stil mare. Pentru a reuși, ei vor comunica printr-un limbaj secret cu fluierături.
O poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.
Poziția copilului vorbește cu emoție, dar și cu umor, despre relația dintre o mamă dominatoare și fiul ei adult. Poziția copilului este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității copiilor. În același timp, filmul este o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății și extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.
În timp ce producea o emisiune despre căderea comunismului în 1989, un prezentator TV din România descoperă versiuni extrem de diferite ale celor întâmplate cu adevărat.
În perioada Crăciunului, Selly care tocmai l-a cunoscut pe Corneliu Carafă, dispare subit. Colegii lui, care întâi se gândesc să îl înlocuiască, își dau seama că ar putea fi în perciol, așa că pleacă să-l caute. La puțin timp după ce îl găsesc, ajung si ei împotmoliți într-o situație precară.
În Bucureștiul secolului XXI, a ieși în oraș sâmbătă seara la brațul unei femei frumoase e o investiție financiară riscantă. Ovidiu, modest profesor de liceu, nu și-ar putea-o permite. Și totuși trebuie, căci s-a îndrăgostit până peste cap de Diana, o mică sirenă de 20 de ani cu veleități de manechin.
Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet-încet, tatăl care, în frământarea lui, refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate între om și natură.
Moartea liderului sovietic Iosif Stalin impune unui tânăr cuplu din România să țină doliu chiar în ziua nunții, dar totul ia o întorsătură neobișnuită.
Filmul îi are ca protagoniști pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, și spune povestea comică a unor oameni disperați care recurg la soluția visată de noi toți atunci când avem nevoie de bani repede și simplu - joacă la Loto 6/49... Dar nepriceperea le va juca feste, căci, ca să câștigi la loto nu e de ajuns numai să cumperi bilet, și acesta să fie câștigător, ci să și să ai grijă de el, să nu-l rătăcești...
Maimi Bici este povestea lui Ion și Ilie, doi tineri dintr-un mic oraș obscur din România care merg la Miami în toiul iernii, pentru a trăi atât „Visul american” cât și visul românesc de a „îmbogăți rapid”. Odată ajunși acolo, ei se regăsesc în mijlocul planului machiavelc al lui Mișu, un român de cea mai joasă speță, stabilit în Florida. Implicându-se involuntar în afacerile dubioase ale lui Mișu, dar fiind în secret sfătuiți de Gelu, mentorul lor auto-proclamat, de acasă, cei doi se luptă pentru a supraviețui în America. În același timp, se dezvoltă o poveste de dragoste între Ion și Ioana, o fată de moravuri ușoare, dar cu inima curată, care le dă o mână de ajutor.
Paul Hanganu e îndrăgostit de două femei. Aflându-se acum la o răscruce, Paul se vede nevoit să aleagă una dintre ele. O dramă semnată de regizorul român Radu Muntean.
Costi lucrează la primărie și duce o viață liniștită, cum îi place lui să spună. Seara obișnuiește să-i citească povești fiului său de 6 ani. Preferata lor e Robin Hood. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute niște bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vânzare. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita liniștea, are și el credite la bancă. Îl refuză și se întoarce la fiul său și la Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniștilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale și vor găsi comoara, o vor impărți jumătate - jumătate. Costi nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi caută pe cineva cu un detector de metale...
Vară, stradă încinsă, amiază. Tocuri pe caldarâm. Fusta ce se arcuiește pe coapse și joacă în ritmul pașilor. O adiere de vânt, părul, un surâs discret de femeie ce se știe privită și admirată.Pași lungi, gambele cu mușchi întinși, tricoul lipit de umerii rotunzi și puternici. Pielea măslinie. O geantă sport purtată de-a curmezișul și privirea lipită de pielea femeii ce merge la câtiva pași în fața lui.RAFAEL (19) o urmărește pe CRISTINA (34).În ciuda diferenței de vârstă dintre cei doi, Rafael (Rafael Florea) și Cristina (Hilda Peter) au în comun aceeași nevoie disperată de afirmare. De-a lungul filmului, fiecare învață în felul său lecția maturizării și a compromisului.BOX este o poveste de dragoste spusă altfel decât în filmele americane. Realizat de Florin Șerban, regizorul succesului "Eu când vreau să fluier, fluier", BOX este o provocare atât emoțională, cât și intelectuală.
1999. Războiul din Kosovo. Într-un mic sat românesc, șeful gării, care se întâmplă să fie și un gangster local, oprește un tren NATO care transporta tehnică militară. Sosirea lor în acest mic sat îi schimbă dramatic peisajul.