București, 1989. Eva, fratele ei mai mic Lalalilu si parinții lor locuiesc intr-un cartier mărginaș al capitalei. Lalilu are 7 ani si o adora pe Eva. Ea are 17 ani si este pentru prima dată îndrăgostită. Viața Evei se schimbă însă în ziua în care ea și Alexandru sparg în școală, din greșeală, bustul lui Ceaușescu. Sunt prinși și li se cere să își facă autocritica în fața adunării școlare. Obligat de tatăl său, Alexandru se umilește și scapă. Eva refuză, este exmatriculată și transferată la o școală profesională de la periferia orașului. Îl părăsește pe Alexandru si, împreună cu Andrei, pune la cale un plan să fugă din România. Vor să treacă Dunărea înot. Martor al plecării celor doi, Lalilu ia decizia vieții lui. Un film despre cum un puști de 7 ani ne-a scăpat de Ceaușescu, iar o adolescentă de 17 ani și-a putut hotărî viitorul, o tragi-comedie cu nuanțe de absurd și sublim.
Filme asemănătoare cu Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (2006)
Dacă îți place Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (2006), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Poziția copilului vorbește cu emoție, dar și cu umor, despre relația dintre o mamă dominatoare și fiul ei adult. Poziția copilului este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității copiilor. În același timp, filmul este o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății și extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.
În toiul unei pandemii, un suferind așteaptă ca boala să-i aducă sfârșitul în vreme ce este purtat între spitale pentru ca doctorii să-i găsească un diagnostic.
În timp ce producea o emisiune despre căderea comunismului în 1989, un prezentator TV din România descoperă versiuni extrem de diferite ale celor întâmplate cu adevărat.
1999. Războiul din Kosovo. Într-un mic sat românesc, șeful gării, care se întâmplă să fie și un gangster local, oprește un tren NATO care transporta tehnică militară. Sosirea lor în acest mic sat îi schimbă dramatic peisajul.
Paul Hanganu e îndrăgostit de două femei. Aflându-se acum la o răscruce, Paul se vede nevoit să aleagă una dintre ele. O dramă semnată de regizorul român Radu Muntean.
În vârstă de 42 de ani, Viorel este un inginer disperat care ia măsuri drastice pentru a-și curma suferința emoțională provocată de un divorț devastator.
În vacanța de primăvară la malul mării, împreună cu soția și fiul său de patru ani, Bogdan Ciocazanu se întâlnește cu cei mai buni prieteni ai săi de la liceu la data și ora precisă care le amintește tuturor de cele mai glorioase excursii de băutură și de escapade sexuale din zilele lor tinere. Frustrat că, între slujba lui și familia lui, timpul nu mai este al lui de gestionat și cu care să se joace, Boogie își ia acum doza șoc de libertate și își petrece o noapte să bifeze toate elementele de pe harta tinereții sale (băutură, jocuri, flirturi, prostituate). Dimineața, după deziluzia remake-ului pe care o trăiește cu foștii săi prieteni, se întoarce la soția sa.
Ovidiu, care are o mică afacere, acceptă oferta de a livra un pachet misterios pentru un escroc și pornește spre București însoțit de prietenul său și de iubita acestuia.