Documentary about the work of Claude Lorius, who began studying Antarctic ice in 1957, and, in 1965, was the first scientist to be concerned about global warming.
Filme asemănătoare cu Antarctica: Ice & Sky (2015)
Dacă îți place Antarctica: Ice & Sky (2015), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Povestea vieții pe planeta noastră, spusă de omul care a văzut mai mult din lumea naturală decât oricine altcineva. De-a lungul a peste 90 de ani, Attenborough a vizitat fiecare continent de pe glob, explorând locurile sălbatice ale planetei noastre și documentând lumea vie în toată varietatea și minunăția ei. Abordând cele mai mari provocări cu care se confruntă viața pe planeta noastră, filmul oferă un mesaj puternic de speranță pentru generațiile viitoare.
O privire la starea mediului global incluzând soluții vizionare și practice pentru restaurarea ecosistemelor planetei. Oferind dialoguri ale experților din toată lumea, incluzând pe fostul prim-ministru sovietic Mihail Gorbaciov, renumitul om de știință Stephen Hawking, fostul cap al agenției centrale de inteligență americane (CIA) R. James Woolse.
Bears (Urșii) este un documentar care urmărește viața unei familii de urși Grizzly din Alaska împreună cu tinerii lor pui, cărora le sunt predate cele mai importante lecții de viață și de supraviețuire în sălbăticie.
În doar câteva decenii, umanitatea a dat peste cap balanța planetei, una stabilizată în miliarde de ani de evoluție. Prețul pentru greșelile noastre e mare, dar este prea târziu pentru a mai privi situația cu pesimism. Omenirea are mai puțin de zece ani la dispoziție pentru a pune capăt tendinței de degradare a ecosistemului și pentru conștientizarea stricăciunilor aduse de modalitățile noastre de consum al resurselor. Oferindu-ne filmări unice din peste 60 de țări, văzute din aer, Yann Arthus-Bertrand pune, alături de alți oameni preocupați de soarta planetei noastre, o piatră în temelia edificiului pe care, împreună, trebuie să-l reconstruim.
Un documentar captivant care ne prezintă realitatea urgentă a crizei climatice. Călătorind prin lume, Leonardo DiCaprio dezvăluie impactul devastator al schimbărilor climatice asupra mediului și comunităților. De la ghețarii topiți din Groenlanda la insulele scufundate din Indonezia, filmul oferă o imagine de ansamblu a daunelor ireversibile provocate planetei noastre.
DiCaprio nu se oprește doar la a prezenta problema; el explorează și soluțiile. Discută cu experți, lideri politici și activiști din întreaga lume pentru a afla ce se poate face pentru a salva planeta. Filmul oferă o perspectivă optimistă, subliniind puterea inovației și a colaborării în combaterea schimbărilor climatice.
Aceasta este povestea lui Steve, un pinguin din specia Adélie, care vrea să-și întemeieze o familie. Își caută, firește, parteneră. Steve o întâlnește pe Wuzzo, din specia pinguinilor imperiali. Cei doi se împrietenesc, însă toate sunt complicate în înghețata Antarctică.
Film documentar de la societatea National Geographic despre ciclul vieții unei morse și al puiului ei, și al unei ursoaice și al puilor ei, într-o prezentare similară cu producția populară din 2005 Marșul pinguinilor, de asemenea de la National Geographic.
Acest documentar fascinant examinează viața balenei ucigașe dresate Tilikum, care a cauzat moartea mai multor persoane în timp ce era ținută în captivitate.
Pătrunde în lumea magică a fungilor, de la ciupercile care curăță deversările de petrol la rețelele fungice subterane, care ajută copacii să comunice între ei.
După ani de înot zilnic în oceanul înghețat din vârful Africii, Craig Foster întâlnește un profesor neașteptat: o tânără caracatiță cu o curiozitate uimitoare. Vizitându-i vizuina și urmărind-o timp de luni de zile, în cele din urmă câștigă încrederea animalului și dezvoltă o legătură nemaivăzută până acum între om și o creatură sălbatică.
O examinare atentă a erupției vulcanice Whakaari / Insula White din 2019, în care și-au pierdut viața 22 de persoane. Filmul prezintă cu intensitate o zi în care oameni obișnuiți au fost chemați să facă lucruri extraordinare, plasând acest eveniment tragic în contextul mai larg al naturii, rezilienței și puterii umanității noastre comune.
Deep Blue este un lungmetraj documentar major filmat de Unitatea de Istorie Naturală a BBC. O plimbare epică cinematografică cu rollercoaster pentru toate vârstele, Deep Blue folosește imagini uimitoare pentru a ne spune povestea oceanelor noastre și a vieții pe care le susțin.
Puff: Minunile Recifului este un documentar australian din 2021, regizat de Nick Robinson, care ne poartă într-o călătorie extraordinară prin lumea vibrantă a Marii Bariere de Corali, cel mai mare sistem de recife de corali din lume.
Narat de actrița Rose Byrne, documentarul urmărește povestea unui pui de pește balon în timp ce își navighează primii ani de viață în acest microcosmos marin fascinant.
Din perspectiva micuțului pește, filmul ne dezvăluie o lume plină de culoare și de viață, unde creaturi fantastice se ascund printre corali și printre peștii multicolori.
Amintirile proaspetei mame din tinerețea ei o pregătesc să navigheze la maternitate în lumea din ce în ce mai dificilă cu care se confruntă urșii polari astăzi.
Disneynature’s Elephant urmărește elefantul african Shani și fiul ei plin de spirit Jomo, în timp ce turma lor fac o călătorie epică de sute de kilometri prin vastul deșert Kalahari. Conduși de marea lor matriarhă, Gaia, familia se confruntă cu o căldură brutală, resurse în scădere și prădători persistenți, în timp ce calcă pe urmele strămoșilor lor într-o încercare de a ajunge într-un paradis verde și luxuriant.
Demain nu este un documentar ecologist, ci o privire asupra societăţii aşa cum ar putea fi mâine. Filmul începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012. Acesta, destul de devastator, anunță o prăbușire generală a ecosistemelor care ne înconjoară, deci şi sfârșitul condițiilor stabile de viață pe Pământ.
Anotimpurile este un documentar francezo-german despre natură din 2015 regizat, produs, co-scris, și povestit de Jacques Perrin, cu Jacques Cluzaud ca co-regizor.