În aprilie 1945, Germania era aproape de înfrângere cu armata rusă apropiindu-se dinspre est și aliații atacând dinspre vest. În Berlin, capitala celui de-al treilea imperiu, Adolf Hitler proclamă că Germania încă va dobândi victoria și le ordonă generalilor și consilierilor să lupte până la ultimul om. Când sfârșitul vine în final, și Hitler zace mort de mâna lui, cei care au mai rămas din militarii lui trebuie să găsească o cale să încheie omorul care este bătălia Berlinului, să pună armele jos și să se predea.
R
(Under 17 requires accompanying parent or adult guardian 21 or older. The parent/guardian is required to stay with the child under 17 through the entire movie, even if the parent gives the child/teenager permission to see the film alone. These films may contain strong profanity, graphic sexuality, nudity, strong violence, horror, gore, and strong drug use. A movie rated R for profanity often has more severe or frequent language than the PG-13 rating would permit. An R-rated movie may have more blood, gore, drug use, nudity, or graphic sexuality than a PG-13 movie would admit.)
Filme asemănătoare cu Ultimele zile ale lui Hitler - Downfall (2004)
Dacă îți place Ultimele zile ale lui Hitler - Downfall (2004), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Fiind un recrut tânăr și naiv în Vietnam, Chris Taylor se confruntă cu o criză morală atunci când se confruntă cu ororile războiului și dualitatea omului.
Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.
Povestea adevărată a fotografului Elizabeth „Lee” Miller, un model de modă care a devenit corespondent de război apreciat pentru revista Vogue în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
Povestea ne poartă în aprilie 1945, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în centrul atenției este Wardaddy, un sergent american cu mare experiență în luptă. Împreună cu echipajul său de cinci oameni, Wardaddy conduce un tanc Sherman supranumit Furia și pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigașă care ar trebui să dea ultima lovitură forțelor armate ale Germaniei naziste.
În Franța ocupată de germani Shosanna Dreyfus privește neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa. Shosanna scapă ca prin urechile acului și fuge la Paris, unde-și creează o nouă identitate ca proprietar și proiecționist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine organizează un grup de soldați evrei pe care-i conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziștilor. Cunoscuți sub numele de „Ticăloșii”, trupa lui Raine o adoptă pe actrița și agenta sub acoperire de origine germană Bridget von Hammersmark într-o misiune al cărei scop este lichidarea liderilor celui de-al treilea imperiu. Soarta unește drumurile personajelor in cadrul unei săli de cinema, unde Shosanna este hotărâtă să-și ducă la îndeplinire propriul ei plan de răzbunare.
După ce familia lui se mută din Berlin în Polonia, un băiat se împrietenește cu un altul ce locuiește dincolo de gard, fără să știe că acesta este un deținut evreu.
Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.
Naziștii, exasperați de numărul evadărilor din lagărele lor de către un număr relativ mic de prizonieri aliați, îi mută într-un lagăr de înaltă securitate, până la finalul războiului. Nemulțumiți, prizonierii planifică una dintre cele mai ambițioase încercări de evadare din al doilea război mondial. Bazat pe o poveste adevărată.
Filmul prezintă atrocitățile comise de naziști în Bielorusia și Ucraina. În timpul celui de-al doilea război mondial, doi băieți găsesc o pușcă în nisip, simbol de o greutate deosebită, în apropierea satului lor. Unul din cei doi, Floria, va pleca a doua zi cu partizanii bolșevici, care se pregătesc pentru un atac împotriva germanilor. Alături de aceștia, va cunoaște ororile războiului și grozăviile făcute de naziști.