In the historic Donbass region of eastern Ukraine, despite the cruel war that has been raging since 2014 between the self-proclaimed People's Republics of Donetsk and Luhansk and the Ukrainian government, people try to survive in the rotten heart of chaos, where violence disguises itself as peace, propaganda becomes univocal truth and hatred reigns in the name of love.
Mykola este un pacifist excentric care vrea să fie util umanității. Când începe războiul în Donbass, lumea naivă a lui Mykola se prăbușește, în timp ce militanții îi ucid soția însărcinată și îi incendiază casa. Recuperat, el ia o decizie cardinală și este înrolat într-o companie de lunetişti. După ce i-a întâlnit pe ucigașii soției sale, el se prăbuşeşte emoțional și organizează „teroarea lunetistului” pentru inamic. El este salvat de la o moarte fără sens de către instructorul său, care este el însuși rănit de moarte. Moartea unui prieten lasă o „cicatrice” și Mykola este gata să-și sacrifice viața.
Cel mai celebru actor german este angajat de propagandistul nazist Joseph Goebbels pentru a-l pregăti pe liderul celui de-al Treilea Reich să țină un discurs.
Filmul lui Gibson spune povestea contestatarului adventist Desmond Doss, care a refuzat să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific. Filmul se concentrează pe bătălia de la Okinawa din 1945, unde Doss s-a ocupat de unul singur de 75 de răniți, chiar sub focul inamic. A fost decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru curajul său, de președintele american Harry Truman.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
Filmul oferă fascinanta poveste adevărată a unui grup de șase foști soldați care au avut de întrecut obstacole imense atunci când teroriștii au atacat o bază diplomatică americană pe 11 septembrie 2012. Când nimic nu a mers conform planului, șase bărbați au avut curajul să facă ceea ce a fost nevoie.
Bazat pe apreciatul roman al lui Jerzy Kosinski, „Pasărea pictată” e o evocare meticuloasă a Europei de Est sălbatice și primitive, de la finalul sângeros al celui de-al Doilea Război Mondial. Filmul prezintă călătoria Băiatului, care a fost lăsat de părinți săi persecutați în grija unei mame adoptive în vârstă. În scurt timp, femeia moare, iar Băiatul rămâne pe cont propriu, plimbându-se prin zona rurală, de la sat la fermă. În timp ce se chinuie să supraviețuiască, Băiatul suferă din cauza brutalității țăranilor ignoranți și superstițioși și e martorul violențelor provocate de soldații eficienți și necruțători, atât ruși, cât și germani. Când războiul se termină, Băiatul e schimbat, pentru totdeauna.
Estul Ucrainei, viitorul apropiat. Un deșert unde oamenii nu pot supraviețui. Sergey, un fost soldat care suferă de stres posttraumatic, are probleme de adaptare la noua sa realitate: o viață în bucăți, un tărâm în ruine. Când topitoria unde lucrează în sfârșit se închide, el găsește un mod neașteptat prin care să facă față situației și se oferă voluntar la misiunea Black Tulip, unde voluntarii trebuie să exhumeze cadavrele de război. Pe măsură ce lucrează alături de Katya, el înțelege că un viitor mai bun e posibil. Oare va învăța să trăiască fără război și să se accepte așa cum e?