Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.
Filmul 12 ani de sclavie este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supraviețuire și libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabilește valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup, un negru care pune preț pe libertate, este răpit și vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar și prin clipe neașteptate de blândețe, pentru Solomon neprețuite rămân viața și demnitatea sa. În cei 12 ani de sclavie, definitorie pentru destinul său va fi doar întâlnirea cu un aboliționist canadian, interpretat de Brad Pitt.
Un bărbat se împrietenește cu un coleg infractor, în timp ce cei doi încep să-și ispășească pedeapsa pe o insulă-închisoare îngrozitoare, ceea ce îl inspiră pe bărbat să-și înceapă planul de evadare.
În vara anului 1990, Anthony Swofford, un tânăr de 20 de ani înrolat în generația a treia, a fost trimis în desertul Arabiei Saudite pentru a lupta în Războiul din Golf. Aceasta este povestea neșlefuită venită direct din gura acelui copil de 20 de ani, poveste despre un război total diferit de cel despre care se vorbea prin ziare și peste tot în rest.
Filmul biografic produs în format 3D de către studiourile Warner Bros îl are în scaunul regizoral pe Clint Eastwood, iar protagonist este Tom Hanks. Acesta îl va portretiza pe eroul național Chesley „Sully” Sullenberger, pilot american care a aterizat forțat în râul Hudson, în ianuarie 2009, cu un avion de linie, salvând viața tuturor celor 155 de pasageri.
Filmul descrie relația dintre Hawking și soția sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge în anii '60, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paralizat, forțându-l să trăiască într-un scaun cu rotile și să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten.
Diagnosticată cu tulburare de personalitate de tip borderline, Susanna (Winona Ryder) se revoltă împotriva asistentei-șefe (Whoopi Goldberg) și a psihiatrei-șefe (Vanessa Redgrave), împrietenindu-se în schimb cu rezidentele spitalului, un grup de femei cu tulburări psihice, printre care și charismatica și seducătoarea sociopată Lisa (Angelina Jolie). Dar Susanna își dă seama în curând că, dacă vrea să fie liberă, va trebui să înfrunte persoana care o înspăimântă cel mai tare: ea însăși.
Această dramă originală HBO Films recreează strălucitoarea lume a lui Liberace, flamboiantul și faimosul artist ale cărui costume extravagante, candelabru sine-qua-non și spectacole elaborate l-au transformat în cel mai de succes artist al epocii sale. Povestea se axează pe tumultoasa relație a lui Liberace cu Scott în orașul Las Vegas din perioada 1977 - 1982 – perioadă ce a constituit apogeul carierei lui Liberace care, însă, a continuat să-și păstreze secretă homosexualitatea. Filmul surprinde esența farmecului lui Liberace și reamintește publicului cât de diferită era percepția publică în acea epocă, puțini artiști de renume având curaj să recunoască că sunt homosexuali în fața publicului ce-i transformase în staruri.
În timpul războiului, un prizonier evadează și ajunge în Tibet, unde îl întâlnește pe Dalai Lama, iar prietenia cu acesta îi schimbă complet viziunea asupra vieții.
Fostul jurnalist Benjamin Mee, care lucrase la cotidianul britanic The Guardian, și-a scris memoriile, iar acestea stau la baza filmului.
Un văduv își ia copiii și se mută la țară pentru a avea grijă de animale exotice. Bărbatul și-a cheltuit toate economiile pentru a cumpăra o grădină zoologică părăginită, în care trăiesc vreo 200 de animale pe cale de dispariție. El decide să renoveze și să redeschidă grădina zoologică în amintirea soției sale, Katherine, care a murit din cauza cancerului. Benjamin știe că soția sa ar fi fost încântată de idee și ar fi făcut orice pentru a salva animalele. Animalele de la grădina zoologică vor fi îngrijite de Benjamin și de cei doi copii ai săi, Dylan și Rosie, de Duncan, tatăl jurnalistului, de vecini și de doi angajați foarte energici. Împreună, ei vor recondiționa Rosemoor Animal Park.
Tânărul boxer profesionist Rubin „Uraganul” Carter este acuzat de trei capete de acuzare de crimă și condamnat la închisoare pe viață. Dar mândria lui rămâne neîntreruptă. În închisoare luptă pentru un recurs - în zadar. În ciuda autobiografiei sale senzaționale și a angajamentului unor contemporani proeminenți precum Bob Dylan și Muhammad Ali, el rămâne în spatele gratiilor și se retrage resemnat în sine. Ani mai târziu, când Carter a întors de mult spatele lumii exterioare, o persoană pe care nu o întâlnise niciodată îi dă o nouă speranță. Tânăra Lesra Martin este atât de emoționată de povestea tragică a vieții din „Uraganul” încât împreună cu prietenii săi Lisa, Terry și Sam, lucrează cu febră și pasiune pentru a dovedi nevinovăția lui Rubin „Uraganul” Carter...
Filmul este bazat pe incredibila poveste adevărată a iubirii de neclintit a unei mame în fața unei situații imposibile. Când John, fiul adoptiv al lui Joyce Smith, cade într-un lac înghețat din Missouri, totul pare pierdut. În timp ce John zace fără vlagă, Joyce refuză să renunțe. Credința ei fermă îi inspiră pe cei din jurul ei să continue să se roage pentru John chiar și în fața tuturor predicțiilor științifice. Regizat de Roxann Dawson și adaptat de Grant Nieporte având la bază cartea lui Joyce Smith, filmul este o prezentare remarcabilă a faptului că dragostea și credința pot crea un munte de speranță și, uneori, chiar și un miracol.
Povestea începe intr-o zi de 4 iulie, în timp ce Ron Kovic își serbează ziua de naștere. Devenit un adevărat erou al orășelului său natal, tânărul Kovic își șochează toți cunoscuții înrolându-se în Marină, ca să poata lupta împotriva comuniștilor din Vietnam. Din păcate, curând află că există o mare diferență între luptătorul ideal și experiența războiului, că liniile morale care îi fuseseră induse de părinți și în care crezuse cu atâta tărie sunt de fapt inexistente în realitatea dură a războiului. Kovic este întâi derutat, apoi profund deziluzionat, descoperind că mulți dintre camarazii săi nu sunt cu nimic superiori inamicilor.
O scriitoare newyorkeză de succes încearcă să-și împace viața privilegiată din prezent cu o copilărie trăită pe drumuri cu tatăl ei exaltat și lipsit de echilibru.
Inspirat din romanul lui Frank McCourt, premiat în 1997 cu premiul Pulitzer, POVESTEA VIEȚII MELE este istoria biografică fascinantă a lui Frank, care, începând cu vârsta de 5 ani, ne poartă într-o călătorie surprinzătoare, provocatoare și emoționantă prin viața sa. Cu umor și veselie, micul Frank asistă la eforturile mamei sale, Angela (Emily Watson), pentru a o scoate la capăt și a-i hrăni pe cei patru copii ai săi, în timp ce soțul ei alcoolic, șomer, Malachy Sr.(Robert Carlyle) uită de sine în cârciumă. Portretizând realitatea dificilă a foamei, a sărăciei și a privațiunilor sociale, filmul este o înfățișare genială a triumfului spiritului uman asupra vicisitudinilor soartei. O odă unică închinată spiritului uman, umorului și bunătății.