Un film despre artă și viață în vremuri cumplite pentru omenire și pentru specia umană. În Parisul aflat sub ocupație nazistă, o actriță care era căsătorită cu un evreu trebuie să îl țină ascuns pentru a-i salva viața.
Filme asemănătoare cu Ultimul metrou - The Last Metro (1980)
Dacă îți place Ultimul metrou - The Last Metro (1980), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
În Franța ocupată de germani Shosanna Dreyfus privește neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa. Shosanna scapă ca prin urechile acului și fuge la Paris, unde-și creează o nouă identitate ca proprietar și proiecționist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine organizează un grup de soldați evrei pe care-i conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziștilor. Cunoscuți sub numele de „Ticăloșii”, trupa lui Raine o adoptă pe actrița și agenta sub acoperire de origine germană Bridget von Hammersmark într-o misiune al cărei scop este lichidarea liderilor celui de-al treilea imperiu. Soarta unește drumurile personajelor in cadrul unei săli de cinema, unde Shosanna este hotărâtă să-și ducă la îndeplinire propriul ei plan de răzbunare.
Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.
Scenaristul și regizorul Taika Waititi își aduce stilul unic de umor și patosul în cel mai nou film al său, o satiră a celui de-al Doilea Război Mondial care urmărește un băiat neamț singuratic pe care îl cheamă Jojo și a cărui viziune asupra lumii este dată peste cap atunci când descoperă că mama lui ascunde în pod o tânără evreică. Ajutat doar de prietenul lui imaginar cam idiot, Adolf Hitler, Jojo trebuie să se confrunte cu naționalismul lui orb.
Povestea începe cu ziua de 20 ianuarie 1942, când cele mai sonore nume ale armatei celui de-al Treilea Reich, 15 lideri de rang înalt care acceptaseră „soluția finală” a lui Hitler, s-au adunat într-o vilă din Wannsee, aflată undeva la marginea Berlinului, pentru o întâlnire clandestină. După două ore de discuții, aici s-a pecetluit soarta populației evreiești din întreaga Europă. La finalul întrevederii, Adolf Eichmann a pregătit 30 de copii cu procesul verbal top secret al întâlnirii. Odată cu prăbușirea celui de-al Treilea Reich, toate copiile au fost distruse sau au dispărut, cu excepția uneia. Protocolul Wannsee, găsit în dosarele Reich-ului, e singurul document în care planul maniacal al lui Hitler era codificat și servea drept bază pentru conspirație.
Where Hands Touch este o poveste petrecută în cele mai brutale momente ale razboiului: Germania, 1944. Leyna, fiica de 15 ani a unei mame albe din Germania și a unui tată negru african, il intalneste pe Lutz, un membru plin de compasiune al Tineretului lui Hitler, al cărui tată este un solidar nazișt proeminent și formează o conexiune puțin probabilă în această lume în schimbare rapidă. În timp ce mama lui Leyna se străduiește să o protejeze de ororile cu care se putea confrunta ca cetățean german de rasă mixtă, Leyna este forțată să-și creeze propriul drum în timp ce războiul continuă, iar naziștii își sporesc atrocitățile asupra evreilor și a tuturor dizidenților.
În acest basm atemporal despre un triunghi amoros tragic, Cyrano de Bergerac e convins că aspectul său fizic îl face nedemn de Roxanne. Cyrano încă nu i-a spus ce simte pentru ea - iar Roxanne s-a îndrăgostit la prima vedere de Christian.
Sweety trebuie să se confrunte cu familia ei prea-entuziasmată care vrea să o mărite, dar adevărul este că iubirea ei s-ar putea să nu fie acceptată în familia și societatea ei.
Charlotte, o actriță aspirantă, primește un rol de vis în „Colind de Crăciun” și se îndrăgostește de regizor. Va fi însă spectacolul gata în ziua premierei?
O actriță franceză și un arhitect japonez au o aventură scurtă și intensă după Hiroshima, fascinația lor reciprocă împingându-i să-și exorcizeze propriile amintiri cicatrizate despre iubire și suferință.