Povestea evacuării miraculoase a soldaților aliați din Belgia, Marea Britanie, Canada și Franța, care au fost încolțiți și înconjurați de armata germană de pe plajele și rada orașului Dunkerque (în nordul Franței) între 26 mai și 4 iunie 1940, în timpul celui de-al doilea război mondial.
Film de razboi, evocare a asaltului trupelor americane, poloneze si britanice, pentru capturarea unui pod important din spatele liniilor de front germane. Asaltul s-a realizat printr-o complicata actiune a parasutistilor si trupelor blindate.
În 1916, în timpul Primului Război Mondial, generalul francez Broulard i-a ordonat generalului Mireau să lanseze o ofensivă sinucigașă împotriva unei poziții germane inexpugnabile, poreclită „furnicarul”. În momentul atacului, soldații au căzut cu zecile și tovarășii lor, epuizați, au refuzat să înainteze...
Una dintre cele mai negre părți ale naturii umane este capacitatea de a porni un război, și nimic nu e mai pervers sau destructiv decât Războiul Civil. Acesta separă prieteni și vecini, si învrăjbește frate cu frate. Războiul Civil din 1936 care a dus la aproape 40 de ani de dictatură a lui Franco, a fost teribil pentru Spania... „Labirintul faunului” povestește urmările războiului, depășind drama istorică și aducând la viață ororile Spaniei fasciste. Este un emoționator cu elemente fantastice si clasice ale genului gore a la Toro. O poveste pentru adulți, o dovada a puterii imaginației. O poveste gotică pe fundalul represiunii franțuzești post-război... O poveste fără vârstă despre bine și rău, despre curaj și sacrificiu, despre dragoste și pierderi...
În timp ce trupele Statelor Unite asaltează plajele Normandiei, trei frați sunt căzuți morți pe câmpul de luptă, cel de-al patrulea fiind prins în spatele linilor inamice. Căpitanul John Miller și șapte oameni sunt însărcinați cu penetrarea teritoriului deținut de germani și aducerea băiatului acasă.
În timpul Războiului din Vietnam, căpitanul Willard primește ordinul de a găsi și "lichida fără niciun fel de scrupule" pe un comandant al Forțelor Speciale, colonelul Kurtz, care a trecut de partea dușmanului. Călătoria lui Willard este, în aparență, o poveste plină de aventuri, dar, la fel de evident, este o alegorie a demenței războiului și a descoperirii de sine. În cele din urmă, când Brando își face apariția, filmul devine o interogație filosofică asupra misterelor insolubile ale nebuniei și răului din oameni.
Într-o dimineață liniștită de Duminică, în decembrie, când copiii se joacă, iar familiile merg la biserică, avioane de luptă japoneze au brăzdat cerul, lansând un atac surpriză asupra forțelor armatei americane din Pearl Harbor, Hawaii. Această zi care a scos America din izolarea sa liniștită și a aruncat-o în plin război, schimbând cursul istoriei, este oglindită într-un film despre patriotism, pasiune și dragoste.
Povestea se axează pe evenimentele din 7 decembrie 1941, care au schimbat viața a doi tineri și curajoși piloți (interpretați de Ben Affleck și Josh Hartnett) și a unei asistente medicale frumoase și devotate (interpretată de Kate Beckinsale). Este povestea unei victorii eroice, a curajului și a dragostei fără limite, a impactului devastator al războiului.
300 este o evocare feroce a bătăliei antice de la Termopile (480 î.Hr.) în care regele Leonidas a condus 300 de spartani și 7000 de alți greci într-una din cele mai memorabile rezistențe din istoria antică împotriva unei armate persane de 180 000 de oameni, condusă de Xerxes I. Înfruntând șanse de nebiruit, vitejia și sacrificiul lor inspiră toți grecii să se unească împotriva dușmanului lor persan, lucru extrem de important pentru păstrarea democrației. Inspirat de opera desenatorului Frank Miller, este o aventură epică despre pasiune, curaj, libertate şi sacrificiu întrupate de luptătorii spartani care au dus una dintre cele mai mari lupte din istorie. Co-scris și regizat de Zack Snyder, filmul aduce aclamatul roman grafic al lui Miller la viață combinând acțiunea vie cu fundale virtuale care captează versiunea sa a acestei povești istorice antice.
La ere după ce mitica luptă dintre Zei și Titani s-a încheiat, o nouă forță malefică amenință ținuturile: însetat de putere, regele Hyperion (Mickey Rourke) declară război umanității. După ce strânge o armată de soldați desfigurați de propria lui mână, răscolește Grecia în căutarea unei arme cu puteri magice - Arcul lui Epirus, făurit de însuși Ares. Numai posesorul Arcului are puterea să îi elibereze pe Titani din temnița Munților Tartaros, în care fuseseră închiși în vremuri imemoriale. Cu dorința lor de răzbunare și cu arma magică, Hyperion poate să-i distrugă atât pe oameni cât și pe zei. Legați de o veche lege antică ce le interzice să intervină în conflictul dintre oameni, zeii sunt neputincioși în fața propriului sfârșit, dar Zeus are un plan: el îl alege în secret pe Tezeu, care, ajutat de o bandă de proscriși, va trebui să îi salveze pe oameni de Hyperion și să împiedice măcelărirea zeilor.
În 1965, prima bătălie dintre americani și vietnamezi a avut loc, când 400 de soldați americani au fost înconjurați de 2000 de inamici pe teritoriul vietnamez. În fruntea lor se aflau locotenent-colonelul Harold Moore, comandantul Batalionului 1 din trupele de cavalerie, și reporterul Joseph Galloway de la Associated Press. Moore și-a încurajat soldații înainte de luptă, promițând că va fi primul pe câmpul de luptă și ultimul care va pleca, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Filmul "Am fost cândva soldați... și tineri" prezintă drama soldaților și familiilor lor, oferind un omagiu celor care au luptat și murit, inspirat de o carte adevărată. Această bătălie din Vietnam nu a avut învingători; a fost un război pentru apărarea casei și a valorilor.
Povestea urmareste un grup de recruti germani in Primul Razboi Mondial in drumul lor de la idealism la deziluzie. Asa cum spune prsonajul principal (Lew Ayres), "Traim in transee si luptam. Incercam sa nu fim ucisi - asta e tot."
Filmul este o antologie de scene faimoase: Ayres prins intr-un crater de obuz impreuna cu omul pe care il omorase; prima intalnire intre veterani si recruti; infanteristi secerati de mitraliere; lumina lunii care inoata impreuna cu fermiere frantuzoaice; discursul pacifist al lui Ayres; si culminand cu impuscarea mainii unui soldat care dorea sa atinga un fluture.
"Dragul meuJohn" îl are ca protagonist pe John Tyree, un soldat care se îndrăgostește într-o permisie de frumoasa, dar și conservatoarea studentă Savannah. Titlul filmului vine de la începutul scrisorilor pe care i le trimite Savannah soldatului. Cei doi au o relație la distanță timp de mai mulți ani, până în ziua când femeia îi scrie lui John că s-a îndrăgostit de altcineva. Se vor reîntâlni câțiva ani mai târziu, atunci când soldatul revine acasă, forțat de moartea tatălui său.
Patru puști gonesc prin deșert încercând să găsească drumul către plajă, iar fețele lor exprimă orice numai nu bucurie: nu este vacanța de vară. Grupul încearcă să iasă din calea dezastrului. În horror-ul Carriers, al fraților Álex și David Pastor, nimeni nu este imun în fața pandemiei ce amenință să șteargă omenirea de pe fața pământului. Determinați să eludeze virusul, Danny (Lou Taylor Pucci), fratele lui, Brian (Chris Pine), iubita acestuia, Bobby (Piper Perabo) și colega de școală a lui Danny, Kate (Emily Vancamp) caută cu disperare o zonă de posibilă siguranță. În cursul a patru zile, grupul se confruntă cu decizii morale pe care niciun om nu ar trebui forțat să le ia vreodată. Cei patru descoperă că cel mai mare inamic al lor nu este virusul care atacă omenirea ci răul din ei înșiși.
O legendă pe care a prevăzut-o profetul Merlin: după aproape un secol de război, o tânără femeie va uni poporul francez divizat și îl va conduce spre libertate... În anul 1412, într-un sat sărac, se naște Ioana D`Arc, cea care va fi condusă de Dumnezeu spre a-și împlini destinul și profeția lui Merlin. Deși condiția ei umilă și faptul că este femeie sunt impedimente serioase, credința ei o va ajuta să ajungă pană la Regele Charles și să-l convingă pe acesta să o lase să lupte în numele său pentru poporul francez...
Anul 1662. In timp ce parizienii se lupta cu saracia si foametea, tiranul Louis XIV risipeste averea regatului in razboaie inutile si hartuieste tinerele consoarte ale supusilor sai. Din vechea garda, care l-a slujit cu credinta pe regele Louis XIII, doar D’Artagnan a ramas fidel lui Louis XIV. Athos, Porthos si Aramis, camarazii de arme ai lui D’Artagnan si prietenii lui de-o viata, s-au retras. Athos ii va reuni pe vechii sai tovarasi si va pune la cale o conspiratie prin care urmareste inlocuirea tiranului Louis XIV cu fratele sau geaman, Omul cu masca de fier.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un comandant al Marinei SUA trebuie să conducă un convoi aliat in timp ce este urmărit de un grup de submarine germane.
Un film extrem de apreciat de critici, laureatul a șapte Premii Oscar în 1970 (inclusiv Oscarul pentru „Cel mai bun film” și „Cel mai bun actor” - George C. Scott), Patton este un fascinant portret al unuia dintre cele mai mari genii militare ale secolului 20. Carismatic și înflăcărat, Patton își concepea singur uniformele, purta pistoale cu șase gloanțe și mâner de fildeș și era convins că în viețile sale anterioare fusese un războinic. Prin manevrele sale l-a înlăturat pe Rommel din Africa, iar după Ziua-Z și-a condus trupele într-o campanie imposibil de oprit, pe întreg teritoriul Europei. A devenit singurul general al Aliaților de care naziștii s-au temut cu adevărat. Însă era pe cât de genial, pe atât de rebel și, după cum artă acest film construit pătrunzător și cu un simț de observație ascuțit, singurul inamic pe care Patton nu l-a putut înfrânge niciodată a fost propria lui personalitate schimbătoare.
Operația purta numele de cod “Valkyrie", ca și planul de urgență care trebuia pus în aplicare în cazul unei revolte împotriva guvernului nazist. Acest plan a fost modificat de conspiraționiștii care voiau să fie siguri de succes însă, din motive diverse, pe data de 20 iulie 1944 complotul a dat greș. Toți cei implicați au fost executați după un proces sumar. Bryan Singer (Usual Suspects, X-Men) izbutește un film perfect pentru vremurile noastre de ambiguitate și re-evaluări.