In the aftermath of a deadly haunting in a small suburban home, a sinister omnipresent entity proceeds to cause havoc in the private lives of a young boy, an unsuspecting teen, and an absent-minded inspector.
După ce un cuplu tânăr din clasa de mijloc se mută în ceea ce pare a fi o casă tipică suburbană, ei devin din ce în ce mai deranjați de o prezență care poate fi sau nu demonică, dar este cu siguranță cea mai activă în miezul nopții.
O şedinţă şocantă de exorcism scapă de sub control, curmând viaţa unei adolescente. La câteva luni de la eveniment, fosta poliţistă, Megan Reed încearcă să revină la o viaţă normală, după ce asistase la moartea partenerului său, fără să poată interveni şi după ce ajunsese să consume droguri şi alcool pentru a-şi învinge durerea. Megan lucrează acum la morga unui spital din Boston, unde a reuşit să se dezbare de vicii, găsindu-şi o oarecare linişte în acest loc al morţii şi singurătăţii. Dar într-o noapte, după ce primeşte un cadavru complet desfigurat, lucrurile încep să se schimbe. Închisă în subsolul clădirii unde funcţiona morga, împreună cu acest cadavru mutilat, Megan începe să aibă halucinaţii înfiorătoare. Întrebându-se dacă mai e în toate minţile, ea se teme că acest cadavru este posedat de o forţă demonică, fiind gata să revină la viaţă pentru a ucide.
Anthony Perkins îl interpretează pe Norman Bates, ale cărui casă și motel sunt cele mai neindicate locuri pentru a-ți petrece o seară liniștită. Nimeni nu știe asta mai bine decât Marion Crane, ghinionista călătoare a cărei drumeție ia sfârșit în celebra scenă din duș, în această adaptare după romanul omonim de Robert Bloch. Mai întâi un detectiv privat, apoi sora lui Marion pornesc în căutarea ei până când suspansul și teroarea ating cote maxime, în momentul demascării ucigașului.
Pe urmele tale este o metaforă deloc subtilă, dar teribil de pertinentă apropo de bolile cu transmitere sexuală; filmul lui David Robert Mitchell i-a fascinat și înspăimântat pe criticii și spectatorii de la Cannes, unde a rulat în premieră mondială în cadrul secțiunii Semaine de la critique.