Vienna, 1937, on the eve of the annexation of Austria into Nazi Germany. The young and inexperienced Franz Huchel begins to learn about both the joys and hardships of life by working as an apprentice to the mutilated war veteran Otto Trsnjek in a small tobacco shop, where he meets the famous psychiatrist Sigmund Freud, a regular customer, who will become a valuable friend in times of chaos and uncertainty.
Dacă îți place The Tobacconist (2018), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
În anul 25 d.Hr., Iuda Ben-Hur, un evreu din Iudeea antică, se opune imperiului roman ocupant. Acuzat pe nedrept de un prieten roman din copilărie, ajuns stăpân de tentativa de omor a guvernatorul roman, el este pus în sclavie și mama și sora lui sunt luate ca prizonieri. Trei ani mai târziu și eliberat de un recunoscător comandant de galeră pe care l-a salvat de la înec, el devine un transportator expert pentru Roma, tot în timp ce complotează să se întoarcă în Iudeea, să-și găsească și să-și salveze familia și să se răzbune pe fostul său prieten. În tot acest timp, forma și opera lui Isus se mișcă pe fundalul vieții sale ...
În Persia din secolul al XI-lea, ucenicul unui medic chirurg se deghizează în evreu pentru a putea studia medicina într-o școală care nu acceptă creștini.
Povestea începe cu ziua de 20 ianuarie 1942, când cele mai sonore nume ale armatei celui de-al Treilea Reich, 15 lideri de rang înalt care acceptaseră „soluția finală” a lui Hitler, s-au adunat într-o vilă din Wannsee, aflată undeva la marginea Berlinului, pentru o întâlnire clandestină. După două ore de discuții, aici s-a pecetluit soarta populației evreiești din întreaga Europă. La finalul întrevederii, Adolf Eichmann a pregătit 30 de copii cu procesul verbal top secret al întâlnirii. Odată cu prăbușirea celui de-al Treilea Reich, toate copiile au fost distruse sau au dispărut, cu excepția uneia. Protocolul Wannsee, găsit în dosarele Reich-ului, e singurul document în care planul maniacal al lui Hitler era codificat și servea drept bază pentru conspirație.
Filmul regizat de Radu Jude o urmărește pe o tânără regizoare de teatru care încearcă să pună în scenă o reconstituire exactă a masacrului de la Odessa în ciuda încercării autorităților municipale de a o cenzura. Alegerea ei de a arăta adevărul, și anume că soldații români au masacrat mii de evrei ucraineni, enervează un funcționar care amenință să oprească producția deoarece ar fi o prezentare anti-românească a istoriei. Totuși, reacția publicului este una pe care niciunul nu a anticipat-o.