British agent Alec Leamas refuses to come in from the Cold War during the 1960s, choosing to face another mission, which may prove to be his final one.
Filme asemănătoare cu The Spy Who Came in from the Cold (1965)
Dacă îți place The Spy Who Came in from the Cold (1965), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Sookee este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko, care trăiește o viață retrasă pe o proprietate luxoasă, cu unchiul ei extrem de dominant. Sookee păstrează însă un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan care se dă drept conte. Slujnica îl ajută să o seducă pe frumoasa moștenitoare și totul merge conform planului până la un punct, când între cele două femei se leagă o relație plină de erotism.
Kanji este un japonez singur ce locuieste in Thainlanda, lucrand ca bibliotecar la Fundatia Japoneza din Bangkok. Tema sinuciderii are alte conotatii pentru el. [ Nu vreau sa ma sinucid din aceleasi motive pentru care o fac si restul sinucigasilor: probleme financiare, inima ranita, lipsa sperantei. Nu, nu eu. O multime de carti spun "a muri este linistitor." Stiati asta? Ca si cum ti-ai face siesta... inainte de a te trezi proaspat si pregatit sa incepi o noua viata....Este beatitudine.]
Filmul se termina cu doua scene ce se exclud una pe alta, astfel incat imaginatia fiecaruia sa-si creeze propriul final. Una care-l arata pe Kanji ca fiind arestat pentru crima si cealalta ni-l indica reintors in orasul sau natal, Osaka, la tanara thailandeza Noi.
Un agent CIA care lucrează în Orientul Mijlociu își pune semne de întrebare privind cauza pentru care luptă după ce concepe un plan să captureze un terorist alunecos.
Într-o lume în care armele se vând ca pâinea caldă, prima și cea mai importantă regulă a traficanților de arme este să nu se lase împușcați cu propria lor marfa. Un film bazat pe întâmplări reale, care prezintă unele dintre cele mai controversate aspecte ale Războiului Rece.
Pericol absolut oferă o imagine foarte realistă cu privire la ce se poate întâmpla dacă o armă ajunge pe mâini greșite. Având în vedere și climatul politic actual, filmul dezvăluie cum teama se poate transforma în paranoia, stare ce îl împiedică pe om să mai gândească rațional.
În al Doilea Război Mondial, Edward Wilson, un student-model la Yale, este recrutat de novicea agenție CIA, dar această muncă începe să-i năruie idealurile în curând.
În 1973, Războiul Rece face în continuare ravagii în planul relațiilor internaționale. Serviciul Secret al Marii Britanii (SIS), cunoscut sub numele MI6, cu nume de cod “Circus”, face eforturi ca să țină pasul cu serviciile de spionaj ale altor țări pentru a menține siguranța Marii Britanii. Șeful “Circului”, cunoscut sub numele de “Control” (John Hurt), trimite agentul operativ Jim Prideaux (Mark Strong) în Ungaria, dar misiunea acestuia eșuează, iar Control e forțat să-și dea demisia, la fel ca locotenentul care e mîna sa dreaptă, George Smiley (Gary Oldman), un agent de carieră cu simțurile ascuțite. Smiley e chemat, însă, de subsecretarul de stat Oliver Lacon (Simon McBurney) pentru a fi reangajat în secret, pentru că există temerea că Circul e compromis de un agent dublu, sau e o cârtiță care lucrează pentru Uniunea Sovietică și pune în pericol Anglia.
Așadar, este vorba despre un thriller dramatic amplasat pe fundalul unei serii de evenimente istorice. „Podul spionilor” spune povestea lui James Donovan, un avocat din Brooklyn care se trezește aruncat în centrul Războiului Rece, când CIA îl trimite cu sarcina aproape imposibilă să negocieze eliberarea unui pilot american U-2 capturat. Scenariștii Matt Charman, Ethan Coen și Joel Coen transformat această experiență remarcabilă din viața lui Donovan într-o poveste inspirată din fapte reale, ce surprinde esența unui om care riscă în această călătorie.
Un afacerist e recrutat de serviciile de informații britanice și americane pentru a fura secrete nucleare rusești în timpul Războiului Rece. Bazat pe fapte reale.
Un ofițer de securitate est-german primește misiunea de a spiona un dramaturg bănuit de planuri subversive la adresa regimului comunist. În scurt timp, sensibilul și meticulosul securist va fi pur și simplu fascinat de lumea ce i se descoperă prin intermediul microfoanelor care împânzesc casa scriitorului. Dar, odată pornit, teribilul sistem de opresiune nu mai poate fi oprit. A început un joc periculos, în care nu există intimitate, în care nu mai există nimic sacru, în care totul este posibil.
Înainte ca Tetris să devină unul dintre cele mai faimoase jocuri pe calculator din lume, a pornit într-o călătorie extraordinară: când dezvoltatorul de jocuri pe computer, născut în Olanda, Henk Rogers (Taron Egerton), a descoperit jocul de către programatorul rus Alexey Pajitno (Nikita Efrenov), la sfârșitul anilor 1980. , Cortina de Fier a URSS este pe cale să cadă. Cu scopul de a-și comercializa munca pe console de jocuri video la nivel mondial, Rogers dobândește licența pentru Tetris. Făcând acest lucru, însă, se lasă prins într-un vâltor de minciuni și corupție, astfel încât la un moment dat chiar trebuie să negocieze cu serviciul secret rus, KGB. Pe măsură ce mai multe părți, inclusiv giganții de jocuri video Atari și Nintendo, își revendică pretenții legale asupra jocului, Rogers este implicat într-o luptă juridică masivă.
În fiecare noapte, în timp ce orașul doarme, echipe frenetice înarmate cu mașini rapide, camere video scumpe și radare de poliție pornesc la vânătoare prin Los Angeles în căutarea unui subiect senzațional. Acești jurnaliști independenți, cunoscuți și sub numele de „prădători de noapte”, vânează accidente de mașină, incendii, crime și orice alt fel de incident pe care îl filmează în speranța ca apoi să-l vândă televiziunilor locale pentru jurnalele de știri. Alergând de la un incident unde e prezentă poliția la altul, aceștia sunt mânați de un calcul simplu care convertește infracțiunile și victimele în dolari și cenți.