Producția urmărește un veteran de război singuratic, care, înaintea vizitei unui vechi prieten, începe să arate durerea psihologică prin care trece. Peter, singurul personaj al filmului, locuiește împreună cu mama sa și este un bărbat care are un monolog nesfârșit cu sine. Această poveste a singurătății și izolării oferă o privire emoționantă asupra modului în care viața reușește uneori să dezamăgească un om.
Filme asemănătoare cu Privighetoarea - Nightingale (2014)
Dacă îți place Privighetoarea - Nightingale (2014), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Un film psihologic despre un băiat în vârstă de opt ani, pe nume Cole Sear care crede că poate vedea în lumea morților. Un psiholog de copii pe nume Malcolm Crowe vine la Cole să-l ajute să se descurce cu această problemă,aflând mai târziu că el într-adevăr poate vedea fantomele oamenilor morți.
O petrecere de rămas bun improvizată pentru profesorul John Oldman devine o interogare misterioasă după ce omul de știință care se retrage le dezvăluie colegilor că el nu îmbătrânește niciodată și a pășit pe Pământ timp de 14.000 de ani.
Marnie este o cleptomană frumoasă care este îndrăgostită de omul de afaceri Mark Rutland. Marnie, care este o hoață compulsivă, este urmărită de noul ei șef Mark, care o suspectează că a furat de la el și deci decide să o șantajeze în modul cel mai neobișnuit. Un emoționator psihologic de la Alfred Hitchcock bazat pe un roman cu același nume de Winston Graham.
În cel de-al cincisprezecelea an de căsnicie, Ben (Bruce Willis) și Katie (Michelle Pfeiffer) își trimit copiii în tabără și își pun la punct planul de separare. De aici începe o poveste care înduioșează prin verosimilitatea ei, pentru că ceea ce trăiesc ei se poate întâmpla oricui, oricând. Nu există motive concrete de divorț; doar frustrări acumulate și reproșuri tardive. El se mută la hotel, ea rămâne acasă, dar nici unul din ei nu poate uita iubirea care-i unește...
Cu primul său film Dogma-95, regizorul Lars von Trier deschide o platformă complet nouă de film. Cu un amestec de stiluri home-video și documentare, filmul spune povestea unui grup de tineri care au decis să-și cunoască „idioții interiori” și astfel nu doar să-și confrunte și să-și rupă înfățișarea exterioară, ci și interiorul.
Împușcat în cap pe frontul din Irak, Jack Starks (Brody) se întoarce acasă, dar aici este acuzat de o crimă pe care nu a comis-o. Încă traumatizat de experiența din război, Jack este achitat, fiind declarat nebun și internat într-o instituție pentru criminali dereglați psihic. Ajuns acolo, el este drogat de iresponsabilul doctor Becker (Kris Kristofferson) și închis în fiecare noapte într-un sertar asemănător unui sicriu. În acest sertar, chinuit de flashback-uri teribile din război, Jack ajunge în mod misterios în viitor, unde începe o relație delicată cu frumoasa Jackie (Keira Knightley). Aflând că va muri în patru zile, Jack trebuie să-și folosească noul dar pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu el, în speranța că va reuși să schimbe cursul istoriei.
După moartea Papei, Colegiul Cardinalilor catolici s-a întrunit pentru a alege un succesor și a lăsa fumul alb să iasă pe hornul Vaticanului, ca semn că scaunul papal a fost ocupat. După ce unul dintre cardinali primește suficiente voturi, este declarat drept noul Papă. Creștinii catolici așteaptă însă degeaba în Piața Sfântul Petru din Vatican să îl vadă ieșind la balcon pe noul suveran pontif. Cardinalul căruia i s-a dat funcția supremă în Biserica Catolică nu e deloc pregătit să ia în cârcă o asemenea responsabilitate. E temător, depresiv, se teme că nu se va ridica la înălțimea așteptărilor... Lumea catolică e tulburată și neliniștită, în timp ce la Vatican se caută cu înfrigurare soluții pentru ieșirea din criză.