One evening in the mid-sixties, Rolf Anschütz, a chef who runs a small restaurant in a town called Suhl in the middle of the East German province of Thuringen offers his guests a unique and exotic meal - Japanese Sukiyaki. It was intent to be a surprise for some of his best customers and it became a great success. Even the local paper wrote about it - and this should change the life of Rolf Anschütz forever.
Bucătarul șef Chu locuiește într-o casă mare în Taipei împreună cu cele trei fiice nemăritate ale sale, Jia-Jen, o profesoară de chimie convertită la creștinism, Jia-Chen, care lucreză la o companie aeriană și Jia- Ning, o studentă care lucrează într-un fast-food. Viața din casa lui Chu se desfășoară în jurul cinelor elaborate, cine de duminică și al vieților amoroase ale membrilor familiei…
Hortense Laborie, o bucătăreasă din Périgord, află cu uimire că Președintele Republicii a rechiziționat-o să se ocupe de pregătirea meselor personale. Dar la sosirea sa în bucătăriile de la Elysée, personalul exclusiv masculin, încălzit de bucătarul Pascal Lepiq, nu și-a ascuns ostilitatea față de el. Renumită pentru măiestria ei în bucătăria locală autentică, Hortense, o tânără de cincizeci de ani cu un caracter puternic, refuză să fie împinsă și se apucă de treabă. Spre marea plăcere a președintelui, care nu-și ascunde aprecierea. Dar când starea de sănătate a acestuia din urmă slăbește, dieteticienii și funcționarii publici vin să-și bage nasul în căldările lui.
Doi prieteni, actorii britanici Steve Coogan și Rob Brydon, continuă să călătorească prin țările europene pitorești. De data aceasta, prietenii au mers pe urmele lui Ulise de la Troia la Itaca, bucurându-se de bucătăria locală și de priveliști frumoase, fără a uita să facă schimb de comentarii amuzante și să exerseze abilitățile actoricești.