Between the innocent, the romantic, the sensual, and the unthinkable. There are still some things we have yet to imagine.
Stingo, a young writer, moves to Brooklyn in 1947 to begin work on his first novel. As he becomes friendly with Sophie and her lover Nathan, he learns that she is a Holocaust survivor. Flashbacks reveal her harrowing story, from pre-war prosperity to Auschwitz. In the present, Sophie and Nathan's relationship increasingly unravels as Stingo grows closer to Sophie and Nathan's fragile mental state becomes ever more apparent.
R
(Under 17 requires accompanying parent or adult guardian 21 or older. The parent/guardian is required to stay with the child under 17 through the entire movie, even if the parent gives the child/teenager permission to see the film alone. These films may contain strong profanity, graphic sexuality, nudity, strong violence, horror, gore, and strong drug use. A movie rated R for profanity often has more severe or frequent language than the PG-13 rating would permit. An R-rated movie may have more blood, gore, drug use, nudity, or graphic sexuality than a PG-13 movie would admit.)
Filme asemănătoare cu Sophie's Choice (1982)
Dacă îți place Sophie's Choice (1982), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Povestea adevărată a fotografului Elizabeth „Lee” Miller, un model de modă care a devenit corespondent de război apreciat pentru revista Vogue în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
După ce familia lui se mută din Berlin în Polonia, un băiat se împrietenește cu un altul ce locuiește dincolo de gard, fără să știe că acesta este un deținut evreu.
Povestea ne poartă în aprilie 1945, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în centrul atenției este Wardaddy, un sergent american cu mare experiență în luptă. Împreună cu echipajul său de cinci oameni, Wardaddy conduce un tanc Sherman supranumit Furia și pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigașă care ar trebui să dea ultima lovitură forțelor armate ale Germaniei naziste.
În timp ce trupele Statelor Unite asaltează plajele Normandiei, trei frați sunt căzuți morți pe câmpul de luptă, cel de-al patrulea fiind prins în spatele linilor inamice. Căpitanul John Miller și șapte oameni sunt însărcinați cu penetrarea teritoriului deținut de germani și aducerea băiatului acasă.
Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.
Povestea evacuării miraculoase a soldaților aliați din Belgia, Marea Britanie, Canada și Franța, care au fost încolțiți și înconjurați de armata germană de pe plajele și rada orașului Dunkerque (în nordul Franței) între 26 mai și 4 iunie 1940, în timpul celui de-al doilea război mondial.
SUA este acum o țară profund divizată, iar un război civil sângeros se declanșează. Democrația și Constituția sunt vise dispărute de mult, în timp ce la Washington președintele și-a început al treilea mandat la Casa Albă. În calitate de comandant suprem al forțelor armate, el poartă război împotriva Texasului și Californiei și atacă americanii rebeli cu lovituri aeriene brutale. În ciuda tuturor eforturilor militare ale președintelui, cele două state nu pot fi doborâte, ci dimpotrivă. Pe măsură ce se apropie Ziua Independenței, trupele din California și Texas se apropie de Washington. Pentru a se asigura că adevărul nu se pierde în timpul războiului, câțiva jurnaliști continuă să-și facă treaba cu conștiință și raportează din punctele de necazuri cu mare risc pentru viața lor. Când devine clar că și capitala ar putea cădea în următoarele zile, echipa pornește să conducă un ultim interviu cu președintele.
Anora, o lucrătoare sexuală din Brooklyn, se căsătorește cu fiul unui oligarh rus. Când află, familia lui, trimit după ei un preot și doi bandiți pentru a se asigura că căsătoria este anulată.
Charlie Lang este un polițist simplu din New York. Când își dă seama că nu are bani să îi dea bacșiș chelneriței Yvonne Biasi, Lang îi oferă jumătate din eventualul câștig din biletul său de loterie. În mod uimitor, biletul se întâmplă să fie un câștigător, în sumă de 4 milioane de dolari. Fidel cuvântului său, Lang împarte premiul cu Biasi, ceea ce o înfurie pe soția sa lacomă, Muriel. Nemulțumită de aranjament, Muriel începe să plănuiască să ia toți banii.