Hugo e un orfan care locuiește într-o gară, în Parisul anilor 1930. El a învățat de la tatăl și unchiul lui să repare ceasuri și alte dispozitive și se folosește de talentul ăsta ca să mențină în funcțiune ceasurile din gară. Singurul lucru care i-a mai rămas și are legătură cu tatăl lui e un automaton (om mecanic) care nu funcționează fără o cheie specială. Hugo trebuie să găsească cheia ca să deblocheze secretul pe care crede că-l conține. În timpul aventurilor sale, el îi întâlnește pe George Melies, un vânzător care lucrează în gară, și pe fina lui aventuroasă. Hugo află că aceștia au o legătură surprinzătoare cu tatăl lui și cu robotul și descoperă că acesta deblochează niște amintiri pe care bătrânul le-a îngropat înăuntru, legate de trecutul lui.
După ce aproape moare în timpul unei colonoscopii de rutină, Bertram Pincus, un dentist irascibil din Manhattan, dezvoltă abilitatea nedorită de a vedea oameni morți.
„Omul de pe Pământ” în vârstă de 14.000 de ani, John Oldman, care predă acum în nordul Californiei, își dă seama că nu numai că în sfârșit începe să îmbătrânească, dar patru studenți au descoperit cel mai adânc secret al său, punându-și viața în mare pericol și potențial distrugând cea mai populară religie din lume.
Tracy Flick candidează fără opoziție la alegerile elevilor de liceu din acest an. Dar Jim McAllister are un plan diferit. Parțial pentru a stabili alegeri mai democratice și parțial pentru a satisface o supărare personală profundă față de Tracy, Jim îi cere și jucătorului de fotbal Paul Metzler să candideze la președinte.
Un film mai eficient ca orice campanie împotriva violenței domestice. O femeie își lasă bărbatul, care o agresează fizic din te miri ce, dar îi mai dă o șansă atunci când acesta începe s-o curteze intens și-o convinge că n-o să se mai repete.
Theodore "Theo" Decker avea 13 ani când mama lui a fost ucisă într-un atac cu bombă la Muzeul Metropolitan de Artă. Această tragedie i-a schimbat cursul vieții și l-a trimis într-o odisee a durerii și vinei, a reinventării și izbăvirii, ba chiar și a dragostei. De-a lungul călătoriei sale, singurul lucru de care se agață este o bucățică de speranță din acea zi teribilă – o pictură a unei mici păsări înlănțuită de obiectul pe care stă, Sticletele (Goldfinch)
Londra, 1893: Autorul și omul de știință H.G. Wells le prezintă noua sa invenție - o mașină a timpului - colegilor și prietenilor săi când poliția îi bate la ușă. Ucigașul Jack The Ripper tocmai a lovit din nou și trebuie să fie încă prin preajmă. De fapt, Jack este unul dintre oaspeții lui Wells care evadează cu ajutorul mașinii timpului... direct în 1979. Deoarece dispozitivul se întoarce automat la el, Wells îl poate urmări pe Stevenson în viitor, dar pentru criminalii din utopia de la sfârșitul anilor 70 găsirea și oprirea nu este atât de ușoară. Cât de norocos că Wells o întâlnește pe drăguța funcționară de bancă Amy (Mary Steenburgen), care este fascinată de manierele sale.
Interpretarea legendarã a lui Boris Karloff a devenit un punct de referintã în analele istoriei cinematografice. În rolul mumiei Im-Ho-Tep, el este reînviat accidental dupã 3700 de ani de o echipã de arheologi britanici.
Printr-un flashback din fosta lui viatã aflãm cã Im-Ho-Tep a fost un mare preot îmbãlsãmat de viu drept pedeapsã cã a încercat sã o reînvie pe vestala virginã pe care o iubea, dupã ce aceasta a fost sacrificatã. Din nou în viatã, el porneste în cãutarea iubirii pierdute. Astãzi, la 50 de ani de la lansare, Mumia, un film cu o atmosferã de vis, rãmâne o capodoperã nu numai a genului, ci a tuturor timpurilor.