When National Geographic photographer James Balog asked, “How can one take a picture of climate change?” his attention was immediately drawn to ice. Soon he was asked to do a cover story on glaciers that became the most popular and well-read piece in the magazine during the last five years. But for Balog, that story marked the beginning of a much larger and longer-term project that would reach epic proportions.
Filme asemănătoare cu Urmărind gheața - Chasing Ice (2012)
Dacă îți place Urmărind gheața - Chasing Ice (2012), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Un documentar captivant care ne prezintă realitatea urgentă a crizei climatice. Călătorind prin lume, Leonardo DiCaprio dezvăluie impactul devastator al schimbărilor climatice asupra mediului și comunităților. De la ghețarii topiți din Groenlanda la insulele scufundate din Indonezia, filmul oferă o imagine de ansamblu a daunelor ireversibile provocate planetei noastre.
DiCaprio nu se oprește doar la a prezenta problema; el explorează și soluțiile. Discută cu experți, lideri politici și activiști din întreaga lume pentru a afla ce se poate face pentru a salva planeta. Filmul oferă o perspectivă optimistă, subliniind puterea inovației și a colaborării în combaterea schimbărilor climatice.
O privire la starea mediului global incluzând soluții vizionare și practice pentru restaurarea ecosistemelor planetei. Oferind dialoguri ale experților din toată lumea, incluzând pe fostul prim-ministru sovietic Mihail Gorbaciov, renumitul om de știință Stephen Hawking, fostul cap al agenției centrale de inteligență americane (CIA) R. James Woolse.
În doar câteva decenii, umanitatea a dat peste cap balanța planetei, una stabilizată în miliarde de ani de evoluție. Prețul pentru greșelile noastre e mare, dar este prea târziu pentru a mai privi situația cu pesimism. Omenirea are mai puțin de zece ani la dispoziție pentru a pune capăt tendinței de degradare a ecosistemului și pentru conștientizarea stricăciunilor aduse de modalitățile noastre de consum al resurselor. Oferindu-ne filmări unice din peste 60 de țări, văzute din aer, Yann Arthus-Bertrand pune, alături de alți oameni preocupați de soarta planetei noastre, o piatră în temelia edificiului pe care, împreună, trebuie să-l reconstruim.
Povestea vieții pe planeta noastră, spusă de omul care a văzut mai mult din lumea naturală decât oricine altcineva. De-a lungul a peste 90 de ani, Attenborough a vizitat fiecare continent de pe glob, explorând locurile sălbatice ale planetei noastre și documentând lumea vie în toată varietatea și minunăția ei. Abordând cele mai mari provocări cu care se confruntă viața pe planeta noastră, filmul oferă un mesaj puternic de speranță pentru generațiile viitoare.
Recifele de corali sunt grădina noastră de hrană din oceane, un ecosistem remarcabil care ne susține. Din păcate, emisiile de carbon încălzesc apa oceanelor, declanșând un fenomen numit "albirea coralului". Această albire, semnul morții iminente a coralilor la scară largă, s-a accelerat alarmant în întreaga lume. Publicul larg nu are însă nicio idee despre amploarea sau gravitatea acestei catastrofe care face ravagii în tăcere sub ape.
Demain nu este un documentar ecologist, ci o privire asupra societăţii aşa cum ar putea fi mâine. Filmul începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012. Acesta, destul de devastator, anunță o prăbușire generală a ecosistemelor care ne înconjoară, deci şi sfârșitul condițiilor stabile de viață pe Pământ.