A revolutionary militant, a thug, an underground writer, a butler to a millionaire in Manhattan. But also a switchblade-waving poet, a lover of beautiful women, a warmonger, a political agitator, and a novelist who wrote of his greatness. Eduard Limonov’s life story is a journey through Russia, America, and Europe during the second half of the 20th century.
Dacă îți place Limonov: The Ballad (2024), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Filmul lui Gibson spune povestea contestatarului adventist Desmond Doss, care a refuzat să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific. Filmul se concentrează pe bătălia de la Okinawa din 1945, unde Doss s-a ocupat de unul singur de 75 de răniți, chiar sub focul inamic. A fost decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru curajul său, de președintele american Harry Truman.
Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
Filmul oferă fascinanta poveste adevărată a unui grup de șase foști soldați care au avut de întrecut obstacole imense atunci când teroriștii au atacat o bază diplomatică americană pe 11 septembrie 2012. Când nimic nu a mers conform planului, șase bărbați au avut curajul să facă ceea ce a fost nevoie.
Câștigătorii premiului Oscar, Matt Damon și Christian Bale sunt protagoniștii filmului Marea provocare: Le Mans ’66. Filmul este bazat după o poveste adevărată, inspirată din viața lui Carroll Shelby, un designer revoluționar al industriei americane de mașini și a neînfricatului șofer britanic Ken Miles. Ei s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii, cât și cu propri demoni pentru a putea construi o mașină de curse revoluționară pentru compania Ford Motor Company. Astfel, au reușit să detroneze titlul deținut de Enzo Ferrari în cadrul cursei de 24 de ore din Franța din 1966, pe pista Le Mans.
Cyrano, un poet-filosof, dar și un neîntrecut spadasin, se îndrăgostește de frumoasa Roxane, pe care nu îndrăznește s-o curteze, de teamă că defectul lui fizic mai mult decât evident – un nas uriaș – o va face pe fată să-l respingă. În schimb îi trimite acesteia scrisori pătimașe, ca din partea lui Christian, un tânăr frumos, dar mai puțin înzestrat cu spirit. Roxane se îndrăgostește de cel care îi scrie, fără să-i cunoască adevărata identitate.
Două femei sunt atrase de un poet carismatic. Pasiunea legendarului poet Dylan Thomas este arătată prin viața a două femei extraordinare. Vera Phillips și Dylan au fost iubiți în adolescență; după zece ani, cei doi se vor regăsi la Londra. Ea este cântăreață în timp ce el scrie scenarii pentru filmele de propagandă ale guvernului. Cei doi foști iubiți simt din nou atracție unul față de celălalt, dar Thomas este căsătorit acum cu aventuroasa Caitlin. În ciuda rivalității lor în dragoste, cele doua femei încep să lege o strânsă prietenie. Caitlin se lasă în voia propriilor ei infidelități și recunoaște un comportament similar la soțul ei.
Filmul “Anonim” își propune să facă lumină într-unul dintre cele mai controversate subiecte care au intrigat academicienii și personalitățile culturale de-a lungul a mai multor secole. Întrebarea la care nimeni nu a reușit să vină cu un răspuns este: cine a fost adevăratul autor al operelor semnate de William Shakespeare? Experții au avut dezbateri aprinse, cărți au fost scrise și intelectualii au făcut tot posibilul pentru a demonta aceste teorii apărute în jurul celor mai cunoscute opere ale literaturii engleze. Plasat într-un context politic instabil, în care nobilii avizi de putere luptă pentru succesiunea la tronul Elisabetei I, filmul “Anonim” renaște vechi controverse, aducând un posibil răspuns la delicata întrebare.
Filmul explorează viața turbulentă a poetului din Primul Război Mondial, Siegfried Sassoon. Scriitorul și soldatul a fost un bărbat complex, care a supraviețuit ororilor războiului și a fost decorat pentru curajul său.