A parable about honor and true character, inspired by the reality of the 18th century. Constantin Brâncoveanu preferred to be beheaded in Constantinople alongside his four sons - Constantin, Stefan, Radu, and Matei - as well as by his counselor Ianache Vacarescu, instead of renouncing the Christian faith.
Filme asemănătoare cu Ecce Homo Brâncoveanu (2024)
Dacă îți place Ecce Homo Brâncoveanu (2024), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Anul 1776, Războiul de independență între coloniștii din Noua Anglie și trupele lui George al III-lea (1760-1820). În Carolina de Sud, văduvul Benjamin Martin, un soldat eroic în Franța și India, renunță la lupte pentru a avea grijă de cei șapte copii ai săi. Dar viața pașnică a familiei Martin este perturbată atunci când Gabriel, fiul cel mai mare, se alătură armatei; între timp tatăl său se luptă să-și crească copiii. Cu toate acestea, britanicii, sub comanda crudelului colonel Tavington, vor ajunge la porțile casei lor, punând întreaga familie în pericol ...
Fascinanta poveste a ultimei amante a regelui Franței, Jeanne du Barry, a cărei poveste de dragoste cu regelui Ludovic al XV-lea a scandalizat curtea.
Jeanne Vaubernier, fiica unei familii sărace, își folosește frumusețea și inteligența pentru a-și depăși condiția socială. Prin intermediul iubitului ei, Contele du Barry, și a Ducelui de Richelieu, Jeanne este prezentată regelui Ludovic al XV-lea. Inevitabilul se întâmplă și Regele se îndrăgostește de ea, descoperind pofta de viață. Jeanne devine favorita oficială, iar scandalul la curte nu întârzie să apară.
O misiune neobișnuită a dus-o pe pictorița pariziană Marianne pe o insulă singuratică din largul coastei Bretaniei în 1770: trebuia să picteze în secret un tablou cu Héloïse, care tocmai părăsise o școală de mănăstire pentru tinere aristocrate și era pe cale să se căsătorească. Pentru că Héloïse refuză să stea ca model pentru a protesta împotriva căsătoriei aranjate de mama ei, Marianne o observă pe Héloïse în timpul plimbărilor pe coastă și seara îi pictează portretul din memorie. O atracție irezistibilă crește încet între privirile bântuitoare...
În America colonială sfâșiată de război, în mijlocul unei bătălii sângeroase între aliații britanici, francezi și nativi americani, Cora Munro, fiica aristocratică a unui colonel britanic și grupul ei sunt capturați de un grup de războinici huroni. Din fericire, un grup de trei mohicani, printre care Hawkeye, fiul adoptiv al mohicanilor, vine în ajutorul lor. O poveste de dragoste pasională înflorește în curând între Cora și Hawkeye, dar multe forțe le testează dragostea în timp ce continuă să călătorească prin Frontieră.
Filmul prezintă povestea navei Bounty unde marinarul Roger Byam, Fletcher Christian şi căpitanul Bligh călătoresc spre Tahiti. Lucrurile se complică după 6 luni de “vacanţă” în Tahiti când Christian împreună cu echipajul navei se revoltă împotriva tiranului Bligh. Va reuşi tânărul Byam să supravieţuiască conflictului pentru putere? ( recenzie "rozbonbon")
Filmul se inspiră din viața cunoscutului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart și în mod special din legătura acestuia cu Antonio Salieri. La prima confruntare cu muzica lui Amadeus, Salieri o consideră divină, își dorește și el să compună așa ceva, ca să poată aduce laudă lui Dumnezeu mai bine și este nerăbdător să-l cunoască pe compozitor. După întâlnire însă, el nu-și poate explica de ce Dumnezeu și-a ales ca instrument un așa om vulgar și ridicol. De aici se nasc invidia și gelozia, care în cele din urmă vor duce la răzbunare.
O performanță scenică de neuitat transpusă pe ecran, versiunea ecranizată a producției originale de pe Broadway a muzicalului „Hamilton“ combină cele mai bune elemente ale teatrului, cinematografiei și televiziunii pentru a duce fenomenul cultural în casele din întreaga lume pentru o experiență emoționantă și unică. „Hamilton“ este povestea Americii de atunci spusă de America de azi. Prezentând o partitură muzicală care împletește genurile hip-hop, jazz, R&B și Broadway, „Hamilton“ a preluat povestea întemeietorului american Alexander Hamilton și a creat un moment revoluționar în teatru - un muzical care a avut un profund impact asupra culturii, politicii și educației. Filmat pe scena teatrului Richard Rodgers de pe Broadway în iunie 2016, filmul își transportă publicul în lumea spectacolului de pe Broadway într-o manieră intimă și unică.
Inspirat de povestea compozitorului Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges. Fiul nelegitim al unui sclave africane și proprietarul unei plantații franceze, Bologne se ridică la cote improbabile în societatea franceză ca celebru violonist-compozitor și scrimer, cu o poveste de dragoste nefastă și o ceartă cu Marie Antoinette și curtea ei.
La începutul anilor 1970, dictatura militară din Brazilia atinge apogeul. Familia Paiva - Rubens, Eunice și cei cinci copii ai lor - locuiește într-o casă de lângă plajă, în Rio, deschisă pentru toți prietenii lor. Într-o zi, Rubens este luat pentru interogatoriu și nu se mai întoarce.
Filmul urmărește evoluția lui Alexandru către statutul de legendă vie, de la tânărul impulsionat de visuri de glorie, aventură și mit, până la legăturile sale puternice cu cei mai apropiați credincioși, culminând cu misterioasa lui moarte în singurătate, atunci când deja era conducătorul unui imperiu uriaș.
În Franța secolului al XIX-lea, fostul prizonier Jean Valjean, urmărit de mulți ani de polițistul nemilos Javert, este de acord să aibă grijă de fiica unui lucrător în fabrică.
Nominalizat în 2023 la secţiunea cel mai bun film în cadrul festivalului de la Cannes, pelicula redă cu o fidelitate remarcabilă viaţa ultimei soţii a celebrului rege al Angliei Henric al VIII-lea, cunoscut pentru modul tragic în care au sfârşit aproape toate consoartele sale şi pentru reforma religioasă care a dus la desprinderea Biserici Catolice din această ţară de sub autoritatea Papei. Excelent documentat din punct de vedere istoric, filmul prezintă viaţa Katherinei Parr, ultima din cele şase soţii ale lui Henric al VIII-lea şi abilitatea sa de a manevra politica regatului englez într-o perioadă de tulburări majore pentru această putere medievală europeană. Urmăriţi o producţie excepţională a talentatului regizor Karim Ainouz, cu Alicia Vikander şi Jude Law în rolurile principale. Recenzie: profesor Luca Octavian.
O poveste tulburătoare și adevarată despre trădare și răzbunare în Franța medievală.Franța anului 1386, o perioadă marcată de violență în care se resimt din plin efectele Războiului De O Sută de Ani cu Anglia. Jean de Carrouges (Matt Damon) este un cavaler respectat din Normandia, născut nobil și cunoscut pentru vitejia și priceperea sa pe câmpul de luptă. Prietenul său, Jacques Le Gris (Adam Driver), fiul unui cavaler normand, este un curtean a cărui inteligență și elocvență îl fac unul dintre cei mai admirați oameni de la curte.Filmul „The Last Duel / Ultimul duel” este inspirat din cartea Eric Jager, apărută în 2004, cu titlul „Ultimul duel: o adevărată poveste despre crimă, scandal și proces în Franța medievală”.
O epopee bollywoodiană elaborată care prezintă transformarea unui bărbat dintr-un războinic nemilos și viclean într-un legendar lider și predicator al budismului.
Filmul oferă o privire în culisele primului an ca președinte al lui Johnson: el depune jurământul imediat după asasinarea președintelui Kennedy, se confruntă cu urmările războiului din Vietnam și trebuie să creeze un echilibru între interese diferite, ca să lanseze proiectul său de lege despre drepturile civile – totul în timp ce încearcă să câștige alegerile pentru primul său mandat complet de președinte.
În iulie 1942, în timpul reuniunii Vel’ d’Hiv’ a familiilor evreiești din Paris, Tauba Birenbaum, în vârstă de 13 ani, și părinții ei, care sunt evrei polonezi, își găsesc refugiu într-o cameră minusculă pentru următoarele 765 de zile. Condițiile de viață sunt grele și se tem să fie descoperiți în orice moment. Dar în timp ce părinții ei se scufundă și mai mult în disperare, spiritul de luptă al lui Tauba strălucește. Ea găsește bucurie în fiecare lucru mic, de la un pian desenat pe podea, până la priveliștile Parisului printr-o fereastră deschisă. În ciuda circumstanțelor extreme, ea își va păstra speranța până la eliberarea Parisului și va prelua controlul asupra vieții ei.