The true story of World War II's forgotten heroes.
1943. They have never stepped foot on French soil but because France was at war, Said, Abdelkader, Messaoud and Yassir enlist in the French Army, along with 130,000 other “indigenous” soldiers, to liberate the “fatherland” from the Nazi enemy. Heroes that history has forgotten…
În timp ce trupele Statelor Unite asaltează plajele Normandiei, trei frați sunt căzuți morți pe câmpul de luptă, cel de-al patrulea fiind prins în spatele linilor inamice. Căpitanul John Miller și șapte oameni sunt însărcinați cu penetrarea teritoriului deținut de germani și aducerea băiatului acasă.
Într-o dimineață liniștită de Duminică, în decembrie, când copiii se joacă, iar familiile merg la biserică, avioane de luptă japoneze au brăzdat cerul, lansând un atac surpriză asupra forțelor armatei americane din Pearl Harbor, Hawaii. Această zi care a scos America din izolarea sa liniștită și a aruncat-o în plin război, schimbând cursul istoriei, este oglindită într-un film despre patriotism, pasiune și dragoste.
Povestea se axează pe evenimentele din 7 decembrie 1941, care au schimbat viața a doi tineri și curajoși piloți (interpretați de Ben Affleck și Josh Hartnett) și a unei asistente medicale frumoase și devotate (interpretată de Kate Beckinsale). Este povestea unei victorii eroice, a curajului și a dragostei fără limite, a impactului devastator al războiului.
Povestea evacuării miraculoase a soldaților aliați din Belgia, Marea Britanie, Canada și Franța, care au fost încolțiți și înconjurați de armata germană de pe plajele și rada orașului Dunkerque (în nordul Franței) între 26 mai și 4 iunie 1940, în timpul celui de-al doilea război mondial.
Una dintre cele mai negre părți ale naturii umane este capacitatea de a porni un război, și nimic nu e mai pervers sau destructiv decât Războiul Civil. Acesta separă prieteni și vecini, si învrăjbește frate cu frate. Războiul Civil din 1936 care a dus la aproape 40 de ani de dictatură a lui Franco, a fost teribil pentru Spania... „Labirintul faunului” povestește urmările războiului, depășind drama istorică și aducând la viață ororile Spaniei fasciste. Este un emoționator cu elemente fantastice si clasice ale genului gore a la Toro. O poveste pentru adulți, o dovada a puterii imaginației. O poveste gotică pe fundalul represiunii franțuzești post-război... O poveste fără vârstă despre bine și rău, despre curaj și sacrificiu, despre dragoste și pierderi...
În timpul Războiului din Vietnam, căpitanul Willard primește ordinul de a găsi și "lichida fără niciun fel de scrupule" pe un comandant al Forțelor Speciale, colonelul Kurtz, care a trecut de partea dușmanului. Călătoria lui Willard este, în aparență, o poveste plină de aventuri, dar, la fel de evident, este o alegorie a demenței războiului și a descoperirii de sine. În cele din urmă, când Brando își face apariția, filmul devine o interogație filosofică asupra misterelor insolubile ale nebuniei și răului din oameni.
În 1965, prima bătălie dintre americani și vietnamezi a avut loc, când 400 de soldați americani au fost înconjurați de 2000 de inamici pe teritoriul vietnamez. În fruntea lor se aflau locotenent-colonelul Harold Moore, comandantul Batalionului 1 din trupele de cavalerie, și reporterul Joseph Galloway de la Associated Press. Moore și-a încurajat soldații înainte de luptă, promițând că va fi primul pe câmpul de luptă și ultimul care va pleca, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Filmul "Am fost cândva soldați... și tineri" prezintă drama soldaților și familiilor lor, oferind un omagiu celor care au luptat și murit, inspirat de o carte adevărată. Această bătălie din Vietnam nu a avut învingători; a fost un război pentru apărarea casei și a valorilor.
În Franța secolului al XIX-lea, fostul prizonier Jean Valjean, urmărit de mulți ani de polițistul nemilos Javert, este de acord să aibă grijă de fiica unui lucrător în fabrică.
1846 - 1863. În cea mai violentă parte a lumii din acele timpuri, într-un New York fără reguli şi în care legile nu au nici o putere, se declanşează o serie de revolte care ulterior aveau să devină celebre în istoria Americii. Ele îşi au originea în conflictele dintre coloniştii anglo-saxoni "băştinaşi" şi imigranţii irlandezi veniţi în această zonă greu accesibilă "lumii bune" new-yorkeze. Reîntors de aici, Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio) vrea să se răzbune pe Bill Măcelarul (Daniel Day-Lewis), ucigaşul tatălui său. Violenţă, corupţie, mizerie, exploatare, vandalism, iată realităţile care guvernau, în secolul XIX, oraşul devenit azi o metropolă. Povestea naşterii oraşului New York şi istoria luptelor crâncene între bandele stradale fac subiectul acestei pelicule istorice. Filmul îl urmăreşte pe Amsterdam Vallon în încercarea sa de a se răzbuna pe omul care i-a ucis tatăl, Bill Măcelarul. Amsterdam Vallon se îndrăgosteşte de Jenny Everdeane, o hoaţă de buzunare.
Povestea urmareste un grup de recruti germani in Primul Razboi Mondial in drumul lor de la idealism la deziluzie. Asa cum spune prsonajul principal (Lew Ayres), "Traim in transee si luptam. Incercam sa nu fim ucisi - asta e tot."
Filmul este o antologie de scene faimoase: Ayres prins intr-un crater de obuz impreuna cu omul pe care il omorase; prima intalnire intre veterani si recruti; infanteristi secerati de mitraliere; lumina lunii care inoata impreuna cu fermiere frantuzoaice; discursul pacifist al lui Ayres; si culminand cu impuscarea mainii unui soldat care dorea sa atinga un fluture.
Film de razboi, evocare a asaltului trupelor americane, poloneze si britanice, pentru capturarea unui pod important din spatele liniilor de front germane. Asaltul s-a realizat printr-o complicata actiune a parasutistilor si trupelor blindate.
"Dragul meuJohn" îl are ca protagonist pe John Tyree, un soldat care se îndrăgostește într-o permisie de frumoasa, dar și conservatoarea studentă Savannah. Titlul filmului vine de la începutul scrisorilor pe care i le trimite Savannah soldatului. Cei doi au o relație la distanță timp de mai mulți ani, până în ziua când femeia îi scrie lui John că s-a îndrăgostit de altcineva. Se vor reîntâlni câțiva ani mai târziu, atunci când soldatul revine acasă, forțat de moartea tatălui său.
În 1916, în timpul Primului Război Mondial, generalul francez Broulard i-a ordonat generalului Mireau să lanseze o ofensivă sinucigașă împotriva unei poziții germane inexpugnabile, poreclită „furnicarul”. În momentul atacului, soldații au căzut cu zecile și tovarășii lor, epuizați, au refuzat să înainteze...
Povestea adevărată a fotografului Elizabeth „Lee” Miller, un model de modă care a devenit corespondent de război apreciat pentru revista Vogue în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Filmul lui Gibson spune povestea contestatarului adventist Desmond Doss, care a refuzat să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific. Filmul se concentrează pe bătălia de la Okinawa din 1945, unde Doss s-a ocupat de unul singur de 75 de răniți, chiar sub focul inamic. A fost decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru curajul său, de președintele american Harry Truman.
Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
Povestea ne poartă în aprilie 1945, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în centrul atenției este Wardaddy, un sergent american cu mare experiență în luptă. Împreună cu echipajul său de cinci oameni, Wardaddy conduce un tanc Sherman supranumit Furia și pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigașă care ar trebui să dea ultima lovitură forțelor armate ale Germaniei naziste.
Bazat pe povestea adevărată a legendarului analist criptografic Alan Turing, filmul înfățișează cursa contra timp a lui Turing și a echipei sale uimitoare de spărgători de coduri la școala guvernamentală top-secretă de coduri și cifruri a Marii Britanii, în timpul celor mai negre zile din cel de-al doilea război mondial.
În Franța ocupată de germani Shosanna Dreyfus privește neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa. Shosanna scapă ca prin urechile acului și fuge la Paris, unde-și creează o nouă identitate ca proprietar și proiecționist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine organizează un grup de soldați evrei pe care-i conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziștilor. Cunoscuți sub numele de „Ticăloșii”, trupa lui Raine o adoptă pe actrița și agenta sub acoperire de origine germană Bridget von Hammersmark într-o misiune al cărei scop este lichidarea liderilor celui de-al treilea imperiu. Soarta unește drumurile personajelor in cadrul unei săli de cinema, unde Shosanna este hotărâtă să-și ducă la îndeplinire propriul ei plan de răzbunare.
După ce familia lui se mută din Berlin în Polonia, un băiat se împrietenește cu un altul ce locuiește dincolo de gard, fără să știe că acesta este un deținut evreu.
Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un comandant al Marinei SUA trebuie să conducă un convoi aliat in timp ce este urmărit de un grup de submarine germane.
În timpul celui de-al doilea rãzboi mondial, japonezii au reusit constant sã descifreze transmisiile militare codate ale Aliatilor, împiedicând astfel actiunile acestora. De aceea, în anul 1942, armata americanã a recrutat mai multe sute de soldati si cadre superioare, descendenti din indienii Navajo si i-a antrenat sã foloseascã un cod cifrat bazat pe limba lor maternã. Acest cod nu a fost niciodatã descifrat de japonezi si e considerat un element cheie în câstigarea rãzboiului. Datoritã succesului si posibilitãtii ca acest cod sã fie utilizat din nou în alte rãzboaie (cel din Coreea, de pildã), cunoscãtorii lui au fost pusi sã jure cã nu-si vor divulga contributia la rãzboi. Codul a fost fãcut public de-abia în anul 1968. Ca urmare, cei care au contribuit la reusita sa au rãmas, în mare parte, anonimi. Acest film le este dedicat lor.
O cronică a vieții lui Louis Zamperini, un alergător olimpic care a fost luat prizonier de forțele japoneze în timpul celui de-al doilea război mondial.
La începutul celui de-al doilea război mondial, când capitularea Franței era iminentă, Marea Britanie are de luat o decizie care va schimba soarta acestui război. Fiindcă forțele naziste păreau de neoprit, iar armata aliată era încolțită pe plajele din Dunkirk, soarta Europei occidentale se află în mâinile nou-numitului prim-ministru britanic, Winston Churchill.
Aprilie 1940. Ochii lumii sunt pe Narvik, un orășel din nordul Norvegiei, o sursă de minereu de fier necesar mașinii de război a lui Hitler. În două luni de război aprig de iarnă, liderul german se confruntă cu prima sa înfrângere.
Fiind un recrut tânăr și naiv în Vietnam, Chris Taylor se confruntă cu o criză morală atunci când se confruntă cu ororile războiului și dualitatea omului.
Un pușcaș marin american observă efectele de dezumanizare ale războiului din Vietnam pe care le are asupra camarazilor din câmpul de antrenament până la bătăile de stradă sângeroase din Hue.
La începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, o companie de soldați americani devin camarazi apropiați atunci când se confruntă cu rezistența feroce a japonezilor în una dintre cele mai crâncene bătălii ale războiului, cea din insula Guadalcanal.