The film tackles the life journey of Toni Ligabue, visionary naïf painter who used to draw tigers, lions and jaguars while living among the poplar trees of the boundless Po valley. A harsh life that is a fairy tale too, as a lonely and marginalized kid finds redemption in his art, and a way to express himself and be admired by the world.
Este anul 1910, iar pictorița Gerda Gottlieb așteaptă un model. Acesta întârzie să apară, așa că Gerda îl roagă pe soțul ei, Einar, să îmbrace desuuri de damă pentru a-i poza. Niciunul dintre ei nu știe că acest eveniment minor le va schimba viețile: Einar se va reinventa treptat sub numele de Lili Elba, iar două decenii mai târziu va deveni primul bărbat din lume care va suporta o operație de schimbare a sexului.
Aileen Wuornos, o centuristă cu răni emoționale, împușcă un client sadic și, apoi, începe o călătorie în care va deveni prima ucigașă în serie a Americii.
Kobayashi ne descrie vidul și lipsa de umanitate a codului samurailor într-un film anti-tradițional. Povestea se desfășoară într-un sistem ingenios de flash-back-uri, împletind armonios trecutul cu prezentul
O misiune neobișnuită a dus-o pe pictorița pariziană Marianne pe o insulă singuratică din largul coastei Bretaniei în 1770: trebuia să picteze în secret un tablou cu Héloïse, care tocmai părăsise o școală de mănăstire pentru tinere aristocrate și era pe cale să se căsătorească. Pentru că Héloïse refuză să stea ca model pentru a protesta împotriva căsătoriei aranjate de mama ei, Marianne o observă pe Héloïse în timpul plimbărilor pe coastă și seara îi pictează portretul din memorie. O atracție irezistibilă crește încet între privirile bântuitoare...
Personalul unei reviste americane cu sediul în Franța își scoate ultimul număr, cu povești care prezintă un artist condamnat la închisoare pe viață, revolte studențești și o răpire rezolvată de un bucătar.
„La poarta eternității”, în regia lui Julian Schnabel, spune povestea ultimelor zile din viața lui Vincent Van Gogh. Numită după una dintre picturile sale, pelicula e filmată în culori ce reconstituie atmosfera din tablourile sale.
Un profesor de arte, Ram Shankar Nikumbh predă la o școala locală și crede că fiecare copil este special în felul lui și că fiecare trebuie să aibă șansa să se bucure de zilele petrecute în școală, așa că încalcă puțin regulile referitoare la „cum trebuie făcute lucrurile” în școală. Metoda lui este un adevărat succes, toți copiii răspund cu bucurie, în afară de un băiețel de 8 ani, Ishaan Awasthi, care pare să trăiasca tot timpul într-o altă lume. Nikumbh descoperă că băiețelul este nefericit dintr-o cauză anume. Acum provocarea este să afle motivul pentru care este trist și să încerce să îl ajute.
Melvin Udall este un tip afurisit, un romancier curios ce pare că suferă de o boală psihică. Niciodată nu evită confruntările, ba se și laudă cu abilitatea de a fi cât mai antipatic și de a răni cât mai tare. E nemilos. Are fixurile și maniile lui: același mic dejun în același restaurant, servit de aceeași chelneriță, singura care îi suportă hachițele. Carol Connelly este singură și luptă să-și crească fiul bolnav de astm. Simon Nye este un pictor talentat, homosexual, ceea ce e de ajuns pentru a stârni injuriile lui Melvin. Se pare că cei trei nu au nicio șansă să-și găsească fericirea... Destinele lor sunt unite de un al patrulea personaj: un cățeluș urât pe nume Verdell. Și totuși, Melvin, Carol și Simion își găsesc echilibrul în viață, învățând să privească partea bună a lucrurilor.