Fika is a presentation that explores what it means to appreciate the little things within our lives, demonstrated within the film throughout two perspectives, a stuffed bear, and his owner.
În coreeană există un cuvânt, „in-yun”. Se traduce „soartă”. Dar, mai ales, se referă la modul în care destinul aduce doi oameni împreună pe baza nenumăratelor legături din viețile lor anterioare.Nora și Hae Sung au o legătură specială încă din copilărie, dar drumurile lor se despart atunci când familia Norei emigrează din Coreea de Sud. 20 de ani mai târziu, în New York, cei doi se regăsesc pe parcursul unei săptămâni, timp în care își confruntă noțiunile despre iubire și destin.
Acest film-eseu autobiografic graviteaza in jurul imaginii obsedante a mamei, o mama enigmatica, apropiata si indiferenta totodata, care nu explica nimic copiilor lasandu-i sa descopere singuri lumea cu senzatiile ei, ca un imens labirint. Rar cinematograful a reusit sa surprinda de atat de aproape impresiile primare, care nici nu sunt numite.
După dispariția unui băiat, un orășel descoperă un mister care implică experimente secrete, forțe supranaturale cutremurătoare și o fetiță foarte ciudată.
Amplasat în cartierul Bronx din New York, în timpul tumultului anilor 1960, un băiat adolescent este sfâșiat între tatăl său cinstit și muncitor și un șef al infrațiunilor violent, dar carismatic. Complicarea lucrurilor este atracția crescândă a tânărului - interzisă în cartierul său - pentru o frumoasă neagră.
Un profesor de arte, Ram Shankar Nikumbh predă la o școala locală și crede că fiecare copil este special în felul lui și că fiecare trebuie să aibă șansa să se bucure de zilele petrecute în școală, așa că încalcă puțin regulile referitoare la „cum trebuie făcute lucrurile” în școală. Metoda lui este un adevărat succes, toți copiii răspund cu bucurie, în afară de un băiețel de 8 ani, Ishaan Awasthi, care pare să trăiasca tot timpul într-o altă lume. Nikumbh descoperă că băiețelul este nefericit dintr-o cauză anume. Acum provocarea este să afle motivul pentru care este trist și să încerce să îl ajute.
Protagonistul lui Like father, like son este Ryota Nonomiya, un om de afaceri de succes, profesional și financiar. Atunci când află că propriul său fiu a fost schimbat la naștere, Nonomiya trebuie să ia o decizie drastică: să îl caute pe fiul său biologic sau să-l accepte pe fiul pe care l-a crescut ca și pe propriul său fiu. Probleme aparent minore de familie scot la iveală durerea și angoasa personajelor.
Tim Roth și Clive Owen joacă într-o poveste emoționantă cu acţiunea răspândită pe două continente de-a lungul a mai bine de jumătate de secol. Sub dezvăluirile muzicale uimitoare și pulsante ale filmului, ard groaza unui război și sufletele pierdute în istorie.
Joaquin Phoenix are rolul principal într-o poveste delicată și emoționantă regizată și scrisă de Mike Mills, despre un jurnalist solitar de radio care formează o relație fragilă cu nepotul lui, un copil precoce, la apariția unei crize în familie.
Un film prin care scriitorul Dito Montiel îi omagiază pe toți cei lăsați în urmă, în Queens, contopindu-și povestea despre realitatea dură a străzii cu temele universale ale tinereții și împlinirii. Având distribuție cu pedigree și palmares pe măsura, filmul a fost premiat pentru regie și a primit Premiul Special al juriului la Sundance, în 2006.
Hugo e un orfan care locuiește într-o gară, în Parisul anilor 1930. El a învățat de la tatăl și unchiul lui să repare ceasuri și alte dispozitive și se folosește de talentul ăsta ca să mențină în funcțiune ceasurile din gară. Singurul lucru care i-a mai rămas și are legătură cu tatăl lui e un automaton (om mecanic) care nu funcționează fără o cheie specială. Hugo trebuie să găsească cheia ca să deblocheze secretul pe care crede că-l conține. În timpul aventurilor sale, el îi întâlnește pe George Melies, un vânzător care lucrează în gară, și pe fina lui aventuroasă. Hugo află că aceștia au o legătură surprinzătoare cu tatăl lui și cu robotul și descoperă că acesta deblochează niște amintiri pe care bătrânul le-a îngropat înăuntru, legate de trecutul lui.