An American journalist arrives in Berlin just after the end of World War Two. He becomes involved in a murder mystery surrounding a dead GI who washes up at a lakeside mansion during the Potsdam negotiations between the Allied powers. Soon his investigation connects with his search for his married pre-war German lover.
Dacă îți place The Good German (2006), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Acest thriller este o poveste sumbră despre o rețea a crimei organizate, condusă de ruși, din Londra. Watts interpretează o moașă inocentă, care dă, fără să vrea, peste o rețea subterană complexă și periculoasă de exploatare sexuală, după ce caută identitatea unei mame tinere care moare în timpul nașterii. Mortensen este periculosul Nicolai, un bărbat nemilos, asociat cu o proeminentă familie de infractori, însă e posibil să nu fie cine pare.
Când infractorii vor să răpească copilul unui gestionar bogat, dar îl confundă cu fiul șoferului, managerul plătește oricum. Drept urmare, își pierde bunurile și are probleme serioase, în timp ce răpitorul nu a fost încă prins.
Gândiți-vă la cea mai emoționantă poveste de dragoste. Mai gândiți-vă și la cea mai sclipitoare comedie, la cea mai uimitoare poveste supranaturală și la cel mai tensionat thriller de mister. V-au venit în minte patru filme diferite. Sau vă numărați printre milioanele de oameni și critici care au descoperit că filmul numărul 1 al anului 1990 este Fantoma mea iubită. Veți fi surprinși, încântați și veți începe să credeți. Patrick Swayze este o fantomă care face echipă cu un mediu (Whoopi Goldberg, distinsă cu Premiul Oscar) pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele morții lui și pentru a o salva pe iubita lui (Demi Moore) de a urma aceeași soartă.
Mereu în vizorul CIA, proscrisul asasin Jason Bourne își continuă aventura internațională, încercând să-și reconstituie amintirile și să-și afle adevărata identitate.
Avocatul de succes din Washington, Robert Dean, devine victimă a furtului de identitate de înaltă tehnologie atunci când un spărgător îi inserează o casetă video incriminatoare în buzunar. În curând, un agent necinstit al Securitatății Naționale dorește să recupereze banda - și să-l distrugă pe Dean.
În L.A., un detectiv adjunct cu probleme, care vrea dreptate în felul lui, caută răspunsuri și răzbunare după ce se trezește implicat în crima unui alt ofițer.
Povestea adevărată a fotografului Elizabeth „Lee” Miller, un model de modă care a devenit corespondent de război apreciat pentru revista Vogue în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
Povestea ne poartă în aprilie 1945, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în centrul atenției este Wardaddy, un sergent american cu mare experiență în luptă. Împreună cu echipajul său de cinci oameni, Wardaddy conduce un tanc Sherman supranumit Furia și pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigașă care ar trebui să dea ultima lovitură forțelor armate ale Germaniei naziste.
În Franța ocupată de germani Shosanna Dreyfus privește neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa. Shosanna scapă ca prin urechile acului și fuge la Paris, unde-și creează o nouă identitate ca proprietar și proiecționist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine organizează un grup de soldați evrei pe care-i conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziștilor. Cunoscuți sub numele de „Ticăloșii”, trupa lui Raine o adoptă pe actrița și agenta sub acoperire de origine germană Bridget von Hammersmark într-o misiune al cărei scop este lichidarea liderilor celui de-al treilea imperiu. Soarta unește drumurile personajelor in cadrul unei săli de cinema, unde Shosanna este hotărâtă să-și ducă la îndeplinire propriul ei plan de răzbunare.
După ce familia lui se mută din Berlin în Polonia, un băiat se împrietenește cu un altul ce locuiește dincolo de gard, fără să știe că acesta este un deținut evreu.
Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.
Dalton Russell e un spărgător de bănci puțin diferit. În goana lui să execute jaful perfect, Dalton a luat fiecare factor în considerare. Abilitatea neobișnuită a lui Dalton e aceea de a fi întotdeauna cu un pas înaintea oamenilor legii, chiar și înaintea veteranului detectiv Keith Frazier, în ciuda eforturilor sale susținute. Dar mai există și un alt factor în joc.
Subiectul principal al filmului este găsirea Harietei Vanger, rudă de sânge cu marele clan Vanger, care a dispărut în urmă cu 40 de ani. Simțindu-și sfârșitul aproape, responsabilitatea dispariției fetei căzând pe umerii săi, unchiul Harietei îl angajează pe jurnalistul Mikael Blomkvist (Daniel Craig) să o găsească. Mikael tocmai își dăduse demisia de la publicația pentru care lucra, după ce pierduse un proces-capcană împotriva unei mari corporații și se află în perioada de grație înainte de începerea sentinței. Drumurile sale se intersectează cu ale hackeriței Lisbeth Salander (Rooney Mara), o fată ciudată care putea afla orice informație cu un singur click. Împreună descoperă că dispariția Harietei este legată de o serie de crime oribile. Dând la o parte negura care s-a așternut de patru decenii peste caz, cei doi își riscă propriile vieți.
Naziștii, exasperați de numărul evadărilor din lagărele lor de către un număr relativ mic de prizonieri aliați, îi mută într-un lagăr de înaltă securitate, până la finalul războiului. Nemulțumiți, prizonierii planifică una dintre cele mai ambițioase încercări de evadare din al doilea război mondial. Bazat pe o poveste adevărată.
Bântuit de acte teribile la care naziștii l-au forțat să participe, părintele dezamăgit Lankester Merrin își concentrează energiile pentru a ajuta la o săpătură arheologică în partea de nord a Keniei. Acolo, echipajul descoperă o biserică care precede misiunile creștine în zonă, dar descoperirea provoacă, începutul unor evenimente ciudate -- inclusiv schimbări fizice aduse unui băiat tânăr, cu dizabilități, despre care Merrin ajunge să îl suspecteze că a fost posedat de un demon.
Pe măsură ce forțele aliate se apropie de Paris în august 1944, colonelul german Von Waldheim este disperat să ducă în Germania toate cele mai mari tablouri ale Franței. El reușește să asigure un tren pentru a transporta operele de artă valoroase, chiar dacă haosul retragerii coboară asupra lor. Rezistența franceză vrea totuși să-i împiedice să le fie furate comorile naționale, dar a primit ordine de la Londra să nu fie distruse. Șeful de gară, Labiche, are sarcina de a programa trenul și de a face totul să se întâmple fără probleme, dar face și parte dintr-un grup tot mai mic de luptători de rezistență însărcinați cu prevenirea furtului. El și alții pun la cale un șiretlic elaborat pentru a împiedica trenul să părăsească vreodată teritoriul francez.
Filmul prezintă atrocitățile comise de naziști în Bielorusia și Ucraina. În timpul celui de-al doilea război mondial, doi băieți găsesc o pușcă în nisip, simbol de o greutate deosebită, în apropierea satului lor. Unul din cei doi, Floria, va pleca a doua zi cu partizanii bolșevici, care se pregătesc pentru un atac împotriva germanilor. Alături de aceștia, va cunoaște ororile războiului și grozăviile făcute de naziști.
Operația purta numele de cod “Valkyrie", ca și planul de urgență care trebuia pus în aplicare în cazul unei revolte împotriva guvernului nazist. Acest plan a fost modificat de conspiraționiștii care voiau să fie siguri de succes însă, din motive diverse, pe data de 20 iulie 1944 complotul a dat greș. Toți cei implicați au fost executați după un proces sumar. Bryan Singer (Usual Suspects, X-Men) izbutește un film perfect pentru vremurile noastre de ambiguitate și re-evaluări.
Un pușcaș marin american observă efectele de dezumanizare ale războiului din Vietnam pe care le are asupra camarazilor din câmpul de antrenament până la bătăile de stradă sângeroase din Hue.
Chickie vrea să-și sprijine prietenii care luptă în Vietnam, așa că face ceva sălbatic – să le aducă personal bere americană. Ceea ce începe ca o călătorie bine intenționată schimbă rapid viața și perspectiva lui Chickie. Bazat pe o poveste adevărată.
O privire detaliată în lumea claustrofobă și terifiantă a echipajelor submarinelor germane care vânează vapoare de sub apă. Curajos, realist și condimentat cu umor negru, acest film este unul dintre puținele care îi prezintă cu compasiune pe nemți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Într-o lume în care jurnalismul este mereu criticat, Marie Colvin (Rosamund Pike) este una dintre cele mai faimoase corespondente de război a timpurilor noastre. Colvin este un spirit rebel și neînfricat care a ajuns în linia întâi a conflictelor din întreaga lume ca să dea o voce celor care nu au una în timp ce a testat constant limita dintre curaj și bravadă. După ce este lovită de o grenadă în Sri Lanka, ea începe să poarte un plasture de ochi distinctiv și se simte la fel de confortabil bând un martini alături de elita Londrei sau confruntând dictatori. Calvin sacrifică relații pline de iubire și, de-a lungul timpului, viața ei personală începe să se destrame pe măsură ce trauma la care a fost martoră o marchează. Cu toate acestea, determinarea ei de a arăta adevăratul preț al războiului o duce – alături de Paul Conroy (Jamie Dornan), un renumit fotograf de război – în cea mai periculoasă misiune a vieții ei în Homs, un oraș sirian asediat.
"Madras Cafe" este un film lent, serios, aproape documentar, despre asasinarea ministrului indian Rajiv Gandhi și conflictul etnic din Sri Lanka. Shoojit Sircar experimentează din nou acest gen de thriller politic (după Yahaan) și face bine, nu la fel de bine ca și cu Vicky Donor, dar suficient de bine.