Anna’s story takes place on Åland Island in 1666, during the beginning of the most widespread and systematic witch-hunts in Scandinavian history. In all, 16 women were convicted of being in league with the devil, and seven of them were executed. For Judge Psilander, who has mastered the newest witch theories of the time, the trials are meant to cleanse the island of superstition, to have science and common sense prevail. The main character, the intelligent and stubborn Anna, gets an intimate view of the events, having just started working as a maid in the judge’s house. To Anna’s misfortune, she falls intensely in love with her friend Rakel’s husband Elias, but his infatuation with her quickly fades. A hurt and jealous Anna decides to get revenge and falsely reports Rakel to Judge Psilander. It’s only when Rakel is arrested, and things get out of hand, that Anna realizes the gravity of her doings.
New England, 1630. După ce e amenințat că va fi exilat de biserică, un fermier englez pleacă de pe plantația lui colonială, mutându-se cu soția și cei cinci copii pe o parcelă izolată de pământ, aflată la marginea unei păduri amenințătoare, în care trăiește un spirit malefic necunoscut. Aproape imediat încep să se întâmple lucruri ciudate și deranjate. Animalele devin malefice, recoltele sunt distruse și un copil dispare, iar altul este posedat de un spirit malefic. Cum suspiciunea și paranoia ating cote maxime, membrii familiei își acuză fiica adolescentă, pe Thomasin, de vrăjitorie, însă tânăra neagă totul. În timp ce circumstanțele devin din ce în ce mai periculoase, credința, loialitatea și iubirea fiecărui membru al familiei sunt testate în moduri șocante, de neuitat.
La începutul anilor 1970, dictatura militară din Brazilia atinge apogeul. Familia Paiva - Rubens, Eunice și cei cinci copii ai lor - locuiește într-o casă de lângă plajă, în Rio, deschisă pentru toți prietenii lor. Într-o zi, Rubens este luat pentru interogatoriu și nu se mai întoarce.
Kobayashi ne descrie vidul și lipsa de umanitate a codului samurailor într-un film anti-tradițional. Povestea se desfășoară într-un sistem ingenios de flash-back-uri, împletind armonios trecutul cu prezentul
O misiune neobișnuită a dus-o pe pictorița pariziană Marianne pe o insulă singuratică din largul coastei Bretaniei în 1770: trebuia să picteze în secret un tablou cu Héloïse, care tocmai părăsise o școală de mănăstire pentru tinere aristocrate și era pe cale să se căsătorească. Pentru că Héloïse refuză să stea ca model pentru a protesta împotriva căsătoriei aranjate de mama ei, Marianne o observă pe Héloïse în timpul plimbărilor pe coastă și seara îi pictează portretul din memorie. O atracție irezistibilă crește încet între privirile bântuitoare...
Filmul prezintă povestea navei Bounty unde marinarul Roger Byam, Fletcher Christian şi căpitanul Bligh călătoresc spre Tahiti. Lucrurile se complică după 6 luni de “vacanţă” în Tahiti când Christian împreună cu echipajul navei se revoltă împotriva tiranului Bligh. Va reuşi tânărul Byam să supravieţuiască conflictului pentru putere? ( recenzie "rozbonbon")
Filmul lui Gibson spune povestea contestatarului adventist Desmond Doss, care a refuzat să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific. Filmul se concentrează pe bătălia de la Okinawa din 1945, unde Doss s-a ocupat de unul singur de 75 de răniți, chiar sub focul inamic. A fost decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru curajul său, de președintele american Harry Truman.
Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.
În timpul Jocurilor Olimpice de la München din 1972, o echipă americană de transmisiuni sportive se trezește prinsă în mijlocul crizei ostaticilor, care implică atleți israelieni.
Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.
Filmul oferă fascinanta poveste adevărată a unui grup de șase foști soldați care au avut de întrecut obstacole imense atunci când teroriștii au atacat o bază diplomatică americană pe 11 septembrie 2012. Când nimic nu a mers conform planului, șase bărbați au avut curajul să facă ceea ce a fost nevoie.
Câștigătorii premiului Oscar, Matt Damon și Christian Bale sunt protagoniștii filmului Marea provocare: Le Mans ’66. Filmul este bazat după o poveste adevărată, inspirată din viața lui Carroll Shelby, un designer revoluționar al industriei americane de mașini și a neînfricatului șofer britanic Ken Miles. Ei s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii, cât și cu propri demoni pentru a putea construi o mașină de curse revoluționară pentru compania Ford Motor Company. Astfel, au reușit să detroneze titlul deținut de Enzo Ferrari în cadrul cursei de 24 de ore din Franța din 1966, pe pista Le Mans.
Povestea adevărată a fotografului Elizabeth „Lee” Miller, un model de modă care a devenit corespondent de război apreciat pentru revista Vogue în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Filmul urmărește evoluția lui Alexandru către statutul de legendă vie, de la tânărul impulsionat de visuri de glorie, aventură și mit, până la legăturile sale puternice cu cei mai apropiați credincioși, culminând cu misterioasa lui moarte în singurătate, atunci când deja era conducătorul unui imperiu uriaș.
În Franța secolului al XIX-lea, fostul prizonier Jean Valjean, urmărit de mulți ani de polițistul nemilos Javert, este de acord să aibă grijă de fiica unui lucrător în fabrică.
Nominalizat în 2023 la secţiunea cel mai bun film în cadrul festivalului de la Cannes, pelicula redă cu o fidelitate remarcabilă viaţa ultimei soţii a celebrului rege al Angliei Henric al VIII-lea, cunoscut pentru modul tragic în care au sfârşit aproape toate consoartele sale şi pentru reforma religioasă care a dus la desprinderea Biserici Catolice din această ţară de sub autoritatea Papei. Excelent documentat din punct de vedere istoric, filmul prezintă viaţa Katherinei Parr, ultima din cele şase soţii ale lui Henric al VIII-lea şi abilitatea sa de a manevra politica regatului englez într-o perioadă de tulburări majore pentru această putere medievală europeană. Urmăriţi o producţie excepţională a talentatului regizor Karim Ainouz, cu Alicia Vikander şi Jude Law în rolurile principale. Recenzie: profesor Luca Octavian.
O poveste tulburătoare și adevarată despre trădare și răzbunare în Franța medievală.Franța anului 1386, o perioadă marcată de violență în care se resimt din plin efectele Războiului De O Sută de Ani cu Anglia. Jean de Carrouges (Matt Damon) este un cavaler respectat din Normandia, născut nobil și cunoscut pentru vitejia și priceperea sa pe câmpul de luptă. Prietenul său, Jacques Le Gris (Adam Driver), fiul unui cavaler normand, este un curtean a cărui inteligență și elocvență îl fac unul dintre cei mai admirați oameni de la curte.Filmul „The Last Duel / Ultimul duel” este inspirat din cartea Eric Jager, apărută în 2004, cu titlul „Ultimul duel: o adevărată poveste despre crimă, scandal și proces în Franța medievală”.
O epopee bollywoodiană elaborată care prezintă transformarea unui bărbat dintr-un războinic nemilos și viclean într-un legendar lider și predicator al budismului.
Filmul oferă o privire în culisele primului an ca președinte al lui Johnson: el depune jurământul imediat după asasinarea președintelui Kennedy, se confruntă cu urmările războiului din Vietnam și trebuie să creeze un echilibru între interese diferite, ca să lanseze proiectul său de lege despre drepturile civile – totul în timp ce încearcă să câștige alegerile pentru primul său mandat complet de președinte.
În iulie 1942, în timpul reuniunii Vel’ d’Hiv’ a familiilor evreiești din Paris, Tauba Birenbaum, în vârstă de 13 ani, și părinții ei, care sunt evrei polonezi, își găsesc refugiu într-o cameră minusculă pentru următoarele 765 de zile. Condițiile de viață sunt grele și se tem să fie descoperiți în orice moment. Dar în timp ce părinții ei se scufundă și mai mult în disperare, spiritul de luptă al lui Tauba strălucește. Ea găsește bucurie în fiecare lucru mic, de la un pian desenat pe podea, până la priveliștile Parisului printr-o fereastră deschisă. În ciuda circumstanțelor extreme, ea își va păstra speranța până la eliberarea Parisului și va prelua controlul asupra vieții ei.
O călugăriță din secolul al XVII-lea se încurcă într-o aventură lesbiană interzisă cu o novice. Dar viziunile religioase șocante ale Benedettei sunt cele care amenință să zguduie Biserica până la capăt.
Suntem în anul 1639, când preotul iezuit Rodrigues (Andrew Garfield) ajunge în Japonia însoțit de companionul său, părintele Garrpe (Adam Driver). Amândoi au venit din îndepărtata Portugalie pentru a lua urma mentorului lui Rodrigues, părintele Ferreira (Liam Neeson), de la care nu mai avuseseră vești de multă vreme. Misiunea le va fi îngreunată de faptul că shogunatul japonez a ordonat persecuții împotriva creștinilor, ceea ce face ca cei doi iezuiți să se afle încontinuu în pericol...
Cyrano, un poet-filosof, dar și un neîntrecut spadasin, se îndrăgostește de frumoasa Roxane, pe care nu îndrăznește s-o curteze, de teamă că defectul lui fizic mai mult decât evident – un nas uriaș – o va face pe fată să-l respingă. În schimb îi trimite acesteia scrisori pătimașe, ca din partea lui Christian, un tânăr frumos, dar mai puțin înzestrat cu spirit. Roxane se îndrăgostește de cel care îi scrie, fără să-i cunoască adevărata identitate.