The Obscenity Trial That Started a Revolution. The Poem That Rocked a Generation.
It's San Francisco in 1957, and an American masterpiece is put on trial. Howl, the film, recounts this dark moment using three interwoven threads: the tumultuous life events that led a young Allen Ginsberg to find his true voice as an artist, society's reaction (the obscenity trial), and mind-expanding animation that echoes the startling originality of the poem itself. All three coalesce in a genre-bending hybrid that brilliantly captures a pivotal moment-the birth of a counterculture.
R
(Under 17 requires accompanying parent or adult guardian 21 or older. The parent/guardian is required to stay with the child under 17 through the entire movie, even if the parent gives the child/teenager permission to see the film alone. These films may contain strong profanity, graphic sexuality, nudity, strong violence, horror, gore, and strong drug use. A movie rated R for profanity often has more severe or frequent language than the PG-13 rating would permit. An R-rated movie may have more blood, gore, drug use, nudity, or graphic sexuality than a PG-13 movie would admit.)
Filme asemănătoare cu Howl (2010)
Dacă îți place Howl (2010), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
La sfârșitul anilor ’50, într-o școală de elită din Noua Anglie un profesor de literatură non-conformist își învață elevii să se abată de la litera cărții și să dea frâu liber pasiunilor. La început timorați și obișnuiți să respecte regulile rigide care le ordonează viața la școală și acasă, băieții sunt reticenți la cerințele acestui profesor excentric care îi împinge să rupă din manuale paginile cu comentarii stupide sau să se urce pe bănci ca să privească viața din alt unghi... Încetul cu încetul se lasă însă seduși de stilul și învățăturile lui (Trăiește clipa! Trăiește ziua! Trăiește o viață extraordinară!), prinzând curaj să se exprime liber și să își urmeze visurile. Una dintre pasiunile lor e desigur poezia și astfel descoperă că profesorul lor, care în adolescență învățase la aceeași școală, făcuse parte din Cercul poeților dispăruți, un cenaclu misterios format din elevi îndrăzneți.
Acest film-eseu autobiografic graviteaza in jurul imaginii obsedante a mamei, o mama enigmatica, apropiata si indiferenta totodata, care nu explica nimic copiilor lasandu-i sa descopere singuri lumea cu senzatiile ei, ca un imens labirint. Rar cinematograful a reusit sa surprinda de atat de aproape impresiile primare, care nici nu sunt numite.
“Orele” prezintă o zi din viața a trei femei foarte diferite, care au în comun sentimentul că și-au trăit viețile pentru altcineva. Virginia Woolf (Nicole Kidman) trăiește într-o suburbie din Londra în anii ’20, unde se străduiește să scrie primul ei roman, “Doamna Dalloway”. Totul în timp ce se luptă cu o boală mentală care amenință s-o copleșească. Laura Brown (Julianne Moore), o soție tânără și o mamă în Los Angeles-ul de după al Doilea Război Mondial, citește “Doamna Dalloway” și impactul este atât de mare că începe să pună sub semnul întrebării viața pe care a ales-o. Clarissa Vaughan (Meryl Streep) este o Mrs. Dalloway modernă în New York-ul contemporan care plănuiește o petrecere pentru prietenul ei și fostul iubit care pierde ușor lupta cu SIDA. Trei femei, despărțite de 80 de ani, se trezesc în situații similare și toate au în comun o singură carte.
Executor al agenției federale de aplicare a legii, Teddy Daniels ajunge împreună cu partenerul său Chuck pe mica insulă Shutter, unde se află un ospiciu pentru tratarea condamnaților cu tulburări mentale. Cei doi investighează evadarea unei criminale, dar nimic în acest ospiciu nu este ceea ce pare. Și nici Teddy Daniels nu este. Se află acolo pentru a găsi o pacientă disparută? Sau a fost trimis pentru a investiga zvonurile care denunță practici extreme de tratare a bolnavilor? Pe măsura ce Teddy și Chuck se apropie de adevăr, acesta este din ce în ce mai greu de surprins, iar cei doi încep să se teamă că nu vor mai părăsi niciodată insula Shutter. Pentru că cineva încearcă să-i facă să-și piardă mințile... Filmul se bazează pe romanul omonim, scris de Dennis Lehanne.
Rănitul soldat din războiulc civil, John Dunbar încearcă să se sinucidă - și devine, în schimb, un erou. Ca recompensă, el este repartizat la postul său de vis, o intersecție îndepărtată de pe frontiera de vest, și în curând face prieteni neașteptați din tribul local Sioux.
Naziștii, exasperați de numărul evadărilor din lagărele lor de către un număr relativ mic de prizonieri aliați, îi mută într-un lagăr de înaltă securitate, până la finalul războiului. Nemulțumiți, prizonierii planifică una dintre cele mai ambițioase încercări de evadare din al doilea război mondial. Bazat pe o poveste adevărată.
În primii ani ai secolului 20-lea, Mohandas K. Gandhi, avocat pregătit de britanici, a părăsit toate posesiunile lumii pentru a prelua cauza independenței indiene. Confruntat cu rezistența armată din partea guvernului britanic, Gandhi adoptă o politică de „rezistență pasivă”, încercând să câștige libertatea pentru poporul său fără a recurge la vărsare de sânge.
Richard Martin cumpără un cadou, un nou robot NDR-114. Produsul este numit Andrew de către cel mai mic dintre copiii familiei. „Omul bicentenar” urmărește viața și vremurile lui Andrew, un robot achiziționat ca aparat de uz casnic programat pentru a îndeplini sarcini ușoare. Pe măsură ce Andrew începe să experimenteze emoții și gânduri creative, familia Martin descoperă curând că nu are un robot obișnuit.
Un tânăr rebel se împrietenește cu o balenă ucigașă aflată în captivitate și concepe un plan pentru a o ajuta să scape de cei care au capturat-o și să revină în mare.
Cu primul său film Dogma-95, regizorul Lars von Trier deschide o platformă complet nouă de film. Cu un amestec de stiluri home-video și documentare, filmul spune povestea unui grup de tineri care au decis să-și cunoască „idioții interiori” și astfel nu doar să-și confrunte și să-și rupă înfățișarea exterioară, ci și interiorul.