El a fost inspirația lor. El le-a făcut viețile extraordinare.
La sfârșitul anilor ’50, într-o școală de elită din Noua Anglie un profesor de literatură non-conformist își învață elevii să se abată de la litera cărții și să dea frâu liber pasiunilor. La început timorați și obișnuiți să respecte regulile rigide care le ordonează viața la școală și acasă, băieții sunt reticenți la cerințele acestui profesor excentric care îi împinge să rupă din manuale paginile cu comentarii stupide sau să se urce pe bănci ca să privească viața din alt unghi... Încetul cu încetul se lasă însă seduși de stilul și învățăturile lui (Trăiește clipa! Trăiește ziua! Trăiește o viață extraordinară!), prinzând curaj să se exprime liber și să își urmeze visurile. Una dintre pasiunile lor e desigur poezia și astfel descoperă că profesorul lor, care în adolescență învățase la aceeași școală, făcuse parte din Cercul poeților dispăruți, un cenaclu misterios format din elevi îndrăzneți.
Filme asemănătoare cu Cercul poeților dispăruți - Dead Poets Society (1989)
Dacă îți place Cercul poeților dispăruți - Dead Poets Society (1989), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
O petrecere de rămas bun improvizată pentru profesorul John Oldman devine o interogare misterioasă după ce omul de știință care se retrage le dezvăluie colegilor că el nu îmbătrânește niciodată și a pășit pe Pământ timp de 14.000 de ani.
Acest film-eseu autobiografic graviteaza in jurul imaginii obsedante a mamei, o mama enigmatica, apropiata si indiferenta totodata, care nu explica nimic copiilor lasandu-i sa descopere singuri lumea cu senzatiile ei, ca un imens labirint. Rar cinematograful a reusit sa surprinda de atat de aproape impresiile primare, care nici nu sunt numite.
“Orele” prezintă o zi din viața a trei femei foarte diferite, care au în comun sentimentul că și-au trăit viețile pentru altcineva. Virginia Woolf (Nicole Kidman) trăiește într-o suburbie din Londra în anii ’20, unde se străduiește să scrie primul ei roman, “Doamna Dalloway”. Totul în timp ce se luptă cu o boală mentală care amenință s-o copleșească. Laura Brown (Julianne Moore), o soție tânără și o mamă în Los Angeles-ul de după al Doilea Război Mondial, citește “Doamna Dalloway” și impactul este atât de mare că începe să pună sub semnul întrebării viața pe care a ales-o. Clarissa Vaughan (Meryl Streep) este o Mrs. Dalloway modernă în New York-ul contemporan care plănuiește o petrecere pentru prietenul ei și fostul iubit care pierde ușor lupta cu SIDA. Trei femei, despărțite de 80 de ani, se trezesc în situații similare și toate au în comun o singură carte.
Detroit, 1995. Un rapper talentat încearcă să se afirme pe scena hip-hop locală. Eminem joacă în această dramă aclamată bazată în linii mari pe povestea vieții lui.
În sfârșit, un film pentru toți cei care au vrut să fie... altcineva. Craig Schwartz (John Cusack), un păpușar neapreciat, se angajează ca funcționar la etajul 7 1/2 al unei clădiri de birouri. Plictisit de căsnicia sa de 10 ani cu Lotte (Cameron Diaz), Craig devine obsedat de frumoasa Maxine (Catherine Keener), care însă îl respinge. Supărat, Craig se întoarce în biroul său, iar într-un moment de exasperare, izbește o ușă și descoperă un pasaj secret. Atras într-un tunel întunecat, umed, Craig își dă seama că a descoperit accesul la experiența unică de a fi... John Malkovich! Căci a ajuns în mintea lui John Malkovich! Iar acesta este abia începutul.
Când comerciantul de mașini Charlie Babbitt află că tatăl său înstrăinat a murit, se întoarce acasă la Cincinnati, unde descoperă că are un frate mai mare savant pe nume Raymond și că averea de 3 milioane de dolari a tatălui său este lăsată în instituția psihică în care trăiește Raymond. Motivat de banii tatălui său, Charlie îl decazează pe Raymond din clădire pentru a se întoarce cu el în Los Angeles. Călătoria fraților în țară sfârșește prin a le schimba viața ambilor.