A family in crisis, a life in chaos... Nothing is more powerful than a mother's love.
A drama about a Maori family living in Auckland, New Zealand. Lee Tamahori tells the story of Beth Heke’s strong will to keep her family together during times of unemployment and abuse from her violent and alcoholic husband.
R
(Under 17 requires accompanying parent or adult guardian 21 or older. The parent/guardian is required to stay with the child under 17 through the entire movie, even if the parent gives the child/teenager permission to see the film alone. These films may contain strong profanity, graphic sexuality, nudity, strong violence, horror, gore, and strong drug use. A movie rated R for profanity often has more severe or frequent language than the PG-13 rating would permit. An R-rated movie may have more blood, gore, drug use, nudity, or graphic sexuality than a PG-13 movie would admit.)
Filme asemănătoare cu Once Were Warriors (1994)
Dacă îți place Once Were Warriors (1994), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
După ce au trecut șapte luni, fără să fie găsit un vinovat în cazul crimei fiicei sale, Mildred Hayes face o mișcare îndrăzneață, pictează trei semne care duc în orașul ei, cu un mesaj controversat adresat lui Bill Willoughby, șeful venerat al poliției orașului. Atunci când se implică cel de-al doilea comandant Jason Dixon, un băiat imatur, cu o pledoarie de violență, bătălia dintre Mildred și forța polițienească a orașului Ebbing este exacerbată.
Nemulţumită de slujbă şi de relaţia cu prietenul său, un adevărat pierde-vară, Tess McGill decide să îşi schimbe viaţa. Se angajează în postul de secretară la o firmă importantă, de pe Wall Street. Şefa sa, interpretată de Sigourney Weaver, este o adevărată femeie de afaceri, a cărei figura aparent amabilă ascunde o fire răutăcioasă. Katherine Parker are prostul obicei de a îşi însuşi ideile angajaţilor săi, fără a le acorda măcar o simplă mulţumire.
În urma unui accident, Katherine este pusă în imposibilitatea de a mai merge la birou, iar Tess este obligată de împrejurări să îi ţină locul în faţa unor clienţi noi.
Simţul afacerist înnăscut, cantitatea considerabilă de bun simţ şi imaginaţia bogată, o ajută pe Tess să pătrundă în cele mai înalte cercuri de afaceri New Yorkeze. Pe parcursul asscensiunii, ea se îndrăgosteşte de Jack Trainer, director executiv al firmei şi iubitul înţepatei Katherine.
La sfârșitul anilor ’50, într-o școală de elită din Noua Anglie un profesor de literatură non-conformist își învață elevii să se abată de la litera cărții și să dea frâu liber pasiunilor. La început timorați și obișnuiți să respecte regulile rigide care le ordonează viața la școală și acasă, băieții sunt reticenți la cerințele acestui profesor excentric care îi împinge să rupă din manuale paginile cu comentarii stupide sau să se urce pe bănci ca să privească viața din alt unghi... Încetul cu încetul se lasă însă seduși de stilul și învățăturile lui (Trăiește clipa! Trăiește ziua! Trăiește o viață extraordinară!), prinzând curaj să se exprime liber și să își urmeze visurile. Una dintre pasiunile lor e desigur poezia și astfel descoperă că profesorul lor, care în adolescență învățase la aceeași școală, făcuse parte din Cercul poeților dispăruți, un cenaclu misterios format din elevi îndrăzneți.
Detroit, 1995. Un rapper talentat încearcă să se afirme pe scena hip-hop locală. Eminem joacă în această dramă aclamată bazată în linii mari pe povestea vieții lui.
În sfârșit, un film pentru toți cei care au vrut să fie... altcineva. Craig Schwartz (John Cusack), un păpușar neapreciat, se angajează ca funcționar la etajul 7 1/2 al unei clădiri de birouri. Plictisit de căsnicia sa de 10 ani cu Lotte (Cameron Diaz), Craig devine obsedat de frumoasa Maxine (Catherine Keener), care însă îl respinge. Supărat, Craig se întoarce în biroul său, iar într-un moment de exasperare, izbește o ușă și descoperă un pasaj secret. Atras într-un tunel întunecat, umed, Craig își dă seama că a descoperit accesul la experiența unică de a fi... John Malkovich! Căci a ajuns în mintea lui John Malkovich! Iar acesta este abia începutul.
Când comerciantul de mașini Charlie Babbitt află că tatăl său înstrăinat a murit, se întoarce acasă la Cincinnati, unde descoperă că are un frate mai mare savant pe nume Raymond și că averea de 3 milioane de dolari a tatălui său este lăsată în instituția psihică în care trăiește Raymond. Motivat de banii tatălui său, Charlie îl decazează pe Raymond din clădire pentru a se întoarce cu el în Los Angeles. Călătoria fraților în țară sfârșește prin a le schimba viața ambilor.
Norman și Paul, doi frați din Montana, cresc împreună sub supravegherea tatălui lor, un preot extrem de sever. Toți trei împărtășesc o pasiune comună: pescuitul la muscă în râurile din împrejurimi. Sătui de autoritatea tatălui lor, cei doi frați încearcă să protesteze. Drumurile lor însă se vor scinda: Norman va îmbrățișa arta scrisului, Paul - căruia autocontrolul pare să-i lipsească cu desăvârșire - va căuta riscul cu orice preț.
Într-o criză existențială și creativă, luptându-se cu un film de făcut, un regizor face un fel de mobilizare generală a emoțiilor, afecțiunilor, amintirilor, viselor, complexelor, minciunilor. Un amestec între o ședință psihanalitică slăbită și un examen de conștiință dezordonat într-o atmosferă de limb (F. Fellini). Masturbarea unui geniu (D. Buzzati). O etapă avansată în istoria formei romantice (A. Arbasino). O construcție de abis în trei trepte (C. Metz). Un Ben Hur al cinematografiei de avangardă. Încercarea de autoportret în formă fantastică. Jurnalul de bord al autorului. Raportul despre un ambuteiaj existențial. Un film despre confuzia și dezordinea vieții. Una dintre cele mai mari contribuții la acea reînnoire a modurilor expresive și la ruptura cu dramaturgia tradițională care a avut loc în cinema între anii 1950 și 1960, reînnoire pe care Fellini o începuse deja cu La dolce vita.