At a Greek hotel in the off-season, a chambermaid, a man obsessed with BMW cars, and a photo-store clerk attempt to film and photograph various badly re-enacted struggles between a man and a woman.
Regizat de Yorgos Lanthimos, filmul „Forme de bunătate” este o fabulă de tip triptic, care urmărește povestea unui bărbat fără variante care încearcă să preia controlul asupra propriei vieți; a unui polițist alarmat de întoarcerea soției sale, care pare altă persoană după ce a fost dată dispărută pe mare; și a unei femei care, hotărâtă să găsească pe cineva anume cu o abilitate specială, este destinată să devină un lider spiritual extraordinar.
Humbert Humbert este un romancier britanic de vârstă mijlocie care este îngrozit și atras de vulgaritatea culturii americane. Când vine să stea la pensiunea condusă de Charlotte Haze, în curând devine obsedat de Lolita, fiica adolescentă a femeii.
Walter Mitty, un manager de negative timid, visează mereu la o viață mai puțin plictisitoare, însă o aventură adevărată îi arată că nu-i ușor să fii erou.
Profesorul de artă Nino Rolfe încearcă să distrugă modestia convențională a soției sale Teresa. Observând afecțiunea ei pentru logodnicul fiicei lor, Nino îi instigă interesul sexual pentru el - declanșând un lanț de evenimente neașteptate și complicații emoționale...
Odată cu primele crime pe care le-a comis în anii ’70 în America, Jack a făcut primul pas pentru a deveni un sofisticat criminal în serie. Dispunând de o inteligență cu mult peste medie, Jack este conștient de starea în care se află și anomaliile pe care aceasta le generează, însă preferă să-și discute problemele și frământările interioare doar cu Verge, căruia îi mărturisește că pentru el, fiecare crimă este o operă de artă în sine. Însă pe măsură ce intervenția poliției devine inevitabilă, Jack începe să își asume riscuri tot mai mari, în încercarea sa de a crea o operă de artă supremă.
Povestea urmărește un tânăr avocat, Arthur Kipps, căruia i se ordonă să călătorească într-un sat îndepărtat și să rezolve actele unui client recent decedat. În timp ce lucrează singur în casa izolată a clientului, Kipps începe să descopere secrete tragice, neliniștea lui crescând atunci când zărește o femeie misterioasă îmbrăcată doar în negru. Primind doar tăcere de la localnici, Kipps este forțat să descopere adevărata identitate a Femeii în negru pe cont propriu, ceea ce duce la o cursă disperată împotriva timpului când descoperă adevărata ei identitate.
Henry Poole își abandonează logodnica și afacerea de familie pentru a petrece singur ceea ce crede că sunt ultimele zile din viață. Descoperirea unui „miracol” de către un vecin băgăcios îi rupe singurătatea și îi restabilește credința în viață.
Plasat în 1992, în timpul conflictului din Georgia, atunci când, în urma dizolvării Uniunii Sovietice, numărul separatiștilor din Abkhazia se afla în creștere. Această emoționantă poveste împotriva războiului are în centrul ei doi fermieri imigranți estonieni. Aceștia se trezesc implicați într-un război care nu este al lor. Ei decid să rămână în Georgia pentru a recolta culturile de mandarine. Când războiul ajunge chiar la pragul casei lor, Ivo trage înăuntru doi soldați răniți din tabăra opusă. Luptătorii jură să se omoare unul pe altul atunci când vor fi recuperați. Dar îndelungata perioadă de refacere are un efect pozitv care are toate șansele să transceadă diviziunile etnice. Nominalizat în 2015 la Oscar și la Globurile de Aur la categoria cel mai bun film străin, „Tanjerine” este o poveste de trezire a umanității în mijlocul violenței, a afirmat cu eleganță regizorul și scenaristul georgian Zaza Urushadze.
Nina (Natalie Portman), o dansatoare genială care face parte dintr-o companie de balet din New York, este complet absorbită de dans. Presiunea mamei sale care controlează (Barbara Hershey), rivalitatea cu partenerul său Lily (Mila Kunis) și cerințele regizorului sever (Vincent Cassel) vor crește pe măsură ce se apropie ziua premierei. Această tensiune o face pe Nina să sufere de epuizare nervoasă și confuzie mentală, făcându-i imposibil să facă distincția între realitate și ficțiune.
Un barbat de varsta mijlocie (Homayon Ershadi), care planuieste sa se sinucida, conduce o masina printre dealurile prafoase de la marginea Teheranului, incercand sa gaseasca pe cineva care sa-l ingroape daca va muri sau sa-l recupereze daca sinuciderea nu reuseste. Filmul minimalist, dar impresionant si insufletitor nu ne explica niciodata de ce barbatul vrea sa se sinucida si nici nu arata clar daca o face sau nu pana la urma. Dar fiecare clipa a odiseei sale pe parcursul unei zile este profund semnificativa si poarta o anume incarcatura filosofica.
The Social Dilemma este un documentar american din 2020 care explorează latura întunecată a rețelelor sociale și modul în care acestea ne afectează viața mentală, sănătatea și societatea în ansamblu. Acest documentar prezintă o combinație de interviuri cu foști executivi din Silicon Valley, experți în tehnologie și psihologi, alături de o poveste fictivă a unei familii care se luptă cu dependența de social media.
In vârstă de 17 ani, Sangaile, este fascinată de cascadoriile cu avioane. Fiindu-i teamă de înălţimi, ea nu a îndrăznit nici măcar să intre în vreo carlingă. La un spectacol aeronautic de vară în apropiere de vila părinţilor de pe malul unui lac, o întâlneşte pe Auste, o fată din oraş de vârsta ei, care, spre deosebire de Sangaile, trăieşte viaţa din plin cu creativitate şi îndrăzneală. Deoarece cele două fete încep o idilă, Sangaile îi dezvăluie Austei secretul ei şi găseşte în iubita ei singura persoană care să o încurajeze cu adevărat pentru a-şi îndeplini visul măreţ, acela de a zbura.