The feline and weary body of a young girl is surrounded by Christian symbols. Crosses, Sulpician images, miniature altars lose their religious meaning to become merely decorative items. Mixed with plastic toys and photographs, they compose secular still lives. A church service is observed surreptitiously through a ground-floor window, like some strange custom, only to be interrupted by the sound of a moped backfiring, inviting the girl to take flight. This religious setting, often filmed in countershot to the beautiful faces of three teenagers, then gives way to wide shots of the luxuriant nature they are bathed in. Their nimble, young bodies find a perfect refuge in the comfortable branches of a mango tree. But at this age, the thirst for thrills cannot be restricted to a familiar setting. The trio hits the road. Without bothering with narrative dross, Heliconia offers a sensual road-trip and gorgeous tableaux vivants that do justice to film as a medium.
După dispariția unui băiat, un orășel descoperă un mister care implică experimente secrete, forțe supranaturale cutremurătoare și o fetiță foarte ciudată.
O orfană plină de pasiune ajunge în mod surprinzător să trăiască alături de o fată bătrână și blajinul frate al acesteia. Bazat pe romanul „Anne of Green Gables”.
Elias (14 ani) se simte atras de noul său vecin Alexander (14). Curând își dă seama că este cu adevărat îndrăgostit pentru prima dată. Interacțiunile cu prietenii săi și familia aduc mai multe întrebări decât răspunsuri. Confuz de sentimentele sale care tot cresc, Elias încearcă să facă ordine în haosul interior pentru a dovedi că merită inima lui Alexander.
Crescută în ținuturile aride ale Africii de părinți zoologi, Cady Heron crede că știe totul despre supraviețuire în condiții de criză. Dar legea junglei are un înțeles cu totul nou când eleva de 15 ani, educată acasă, ajunge pentru prima dată într-un liceu obișnuit. Încercând să-și găsească locul între atleți, matematicieni și alte sub-culturi, Cady se confruntă cu cea mai rea specie dintre toate, regina-albină, adică Regina George, o adolescentă rece și calculată, lidera celui mai în vogă grup din școală, fetele de plastic. Când Cady se îndrăgostește de Aaron Samuels, fostul iubit al Reginei, ea se simte atacată și pune la cale un plan ca să-i distrugă viitorul lui Cady. Intrusa se apară și astfel pornește un război de care se teme întreaga școală.
Doi băieți se întâlnesc, se împrietenesc și se îndrăgostesc. Charlie, un tânăr blând, și Nick, pasionat de rugby, se întâlnesc la liceu și, în scurt timp, descoperă că prietenia lor neașteptată se transformă într-o idilă surprinzătoare. Charlie, Nick și cercul lor de prieteni pornesc în călătoria universală a autocunoașterii și acceptării de sine, susținându-se unul pe celălalt în încercarea de a-și descoperi adevărata identitate.
Într-un orfelinat din anii ’50, o tânără care se luptă cu dependența descoperă că are un talent remarcabil la șah și începe un drum neașteptat spre celebritate.
La sfârșitul anilor ’50, într-o școală de elită din Noua Anglie un profesor de literatură non-conformist își învață elevii să se abată de la litera cărții și să dea frâu liber pasiunilor. La început timorați și obișnuiți să respecte regulile rigide care le ordonează viața la școală și acasă, băieții sunt reticenți la cerințele acestui profesor excentric care îi împinge să rupă din manuale paginile cu comentarii stupide sau să se urce pe bănci ca să privească viața din alt unghi... Încetul cu încetul se lasă însă seduși de stilul și învățăturile lui (Trăiește clipa! Trăiește ziua! Trăiește o viață extraordinară!), prinzând curaj să se exprime liber și să își urmeze visurile. Una dintre pasiunile lor e desigur poezia și astfel descoperă că profesorul lor, care în adolescență învățase la aceeași școală, făcuse parte din Cercul poeților dispăruți, un cenaclu misterios format din elevi îndrăzneți.