It is a significant day for 80 year old Antonio. After an absence of many years, his estranged son is coming to visit. All must be perfect. There will be a toast with a very special champagne an embrace; warm words that may finally bridge the gap between them-- But before, Antonio must wait. Bedridden, he looks out his window at the Patagonian landscape and sees light and life, the past and the pr
În sfârșit, un film pentru toți cei care au vrut să fie... altcineva. Craig Schwartz (John Cusack), un păpușar neapreciat, se angajează ca funcționar la etajul 7 1/2 al unei clădiri de birouri. Plictisit de căsnicia sa de 10 ani cu Lotte (Cameron Diaz), Craig devine obsedat de frumoasa Maxine (Catherine Keener), care însă îl respinge. Supărat, Craig se întoarce în biroul său, iar într-un moment de exasperare, izbește o ușă și descoperă un pasaj secret. Atras într-un tunel întunecat, umed, Craig își dă seama că a descoperit accesul la experiența unică de a fi... John Malkovich! Căci a ajuns în mintea lui John Malkovich! Iar acesta este abia începutul.
Film științifico-fantastic inspirat din romanul omonim al lui Stanislaw Lem. Patru savanți aflați la bordul unei stații orbitale unde cercetările au fost abandonate, se confruntă cu stranii și inexplicabile fenomene, determinate de curioasa planetă Solaris, alcătuită dintr-o substanță înzestrată cu proprietățile creierului omenesc.
Într-o criză existențială și creativă, luptându-se cu un film de făcut, un regizor face un fel de mobilizare generală a emoțiilor, afecțiunilor, amintirilor, viselor, complexelor, minciunilor. Un amestec între o ședință psihanalitică slăbită și un examen de conștiință dezordonat într-o atmosferă de limb (F. Fellini). Masturbarea unui geniu (D. Buzzati). O etapă avansată în istoria formei romantice (A. Arbasino). O construcție de abis în trei trepte (C. Metz). Un Ben Hur al cinematografiei de avangardă. Încercarea de autoportret în formă fantastică. Jurnalul de bord al autorului. Raportul despre un ambuteiaj existențial. Un film despre confuzia și dezordinea vieții. Una dintre cele mai mari contribuții la acea reînnoire a modurilor expresive și la ruptura cu dramaturgia tradițională care a avut loc în cinema între anii 1950 și 1960, reînnoire pe care Fellini o începuse deja cu La dolce vita.
Yella Fichte locuieşte în oraşul est-german Wittenberge şi tocmai a acceptat un loc de muncă avantajos la Hanovra. Hărţuită de către fostul ei soţ, Ben, care o acuză că l-a părăsit după ce firma lui a falimentat, femeia face greşeala de a-i permite acestuia să o conducă cu maşina la gară, iar bărbatul plin de resentimente face o manevră intenţionată şi aruncă automobilul de pe un pod în râul Elba. Reuşind să se elibereze din maşina scufundată şi să înoate până la mal împreună cu Ben, Yella se grăbeşte spre gară, prinde trenul şi se cazează la un hotel din Hanovra. La scurtă vreme de la sosire, tânăra contabilă află că noul angajator pe nume Schmitt-Ott a fost concediat şi este interesat de ea numai din punct de vedere sexual, însă are norocul de a-l întâlni în restaurantul hotelului pe Philipp, un negociator capitalist dubios, care îi propune un parteneriat de afaceri.