Tânăra Anne Frank își consemnează experiențele într-un jurnal după ce familia ei evreiască începe să se ascundă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Filme asemănătoare cu Jurnalul Annei Frank - The Diary of Anne Frank (2016)
Dacă îți place Jurnalul Annei Frank - The Diary of Anne Frank (2016), e posibil să îți placă și filmele de mai jos.
Filme similare sunt obținute folosind genuri și subiecte similare.
Scenaristul și regizorul Taika Waititi își aduce stilul unic de umor și patosul în cel mai nou film al său, o satiră a celui de-al Doilea Război Mondial care urmărește un băiat neamț singuratic pe care îl cheamă Jojo și a cărui viziune asupra lumii este dată peste cap atunci când descoperă că mama lui ascunde în pod o tânără evreică. Ajutat doar de prietenul lui imaginar cam idiot, Adolf Hitler, Jojo trebuie să se confrunte cu naționalismul lui orb.
O poveste misterioasă a doi magicieni a căror rivalitate intensă îi conduce într-o bătălie de-o viață pentru supremație. O bătălie plină de obsesie, înșelăciune și gelozie cu consecințe periculoase și mortale.
Profesorul de artă Nino Rolfe încearcă să distrugă modestia convențională a soției sale Teresa. Observând afecțiunea ei pentru logodnicul fiicei lor, Nino îi instigă interesul sexual pentru el - declanșând un lanț de evenimente neașteptate și complicații emoționale...
Un fost agent CIA acceptă fără chef să fie garda de corp a unei fetițe de 10 ani din Ciudad de Mexico, dar nu se va da în lături de la nimic atunci când aceasta este răpită.
Humbert Humbert este un romancier britanic de vârstă mijlocie care este îngrozit și atras de vulgaritatea culturii americane. Când vine să stea la pensiunea condusă de Charlotte Haze, în curând devine obsedat de Lolita, fiica adolescentă a femeii.
În timp ce le dă elevilor săi cu probleme să citească romane clasice precum „Jurnalul Annei Frank”, o profesoară le cere și să țină un jurnal despre viața lor încercată.
Torturat de pierderea fiului pe care l-a încurajat să se înroleze în forțele armate, preotul Ernst Toller, fost militar, se luptă acum cu propria credință. Credința sa este provocată în continuare de prietenia cu un ecolog radical, Michael, și de descoperirea unor legături ale bisericii sale cu corporații fără scrupule. Când Michael se sinucide în mod neașteptat, Toller decide să continue și să pună în aplicare planul periculos al acestuia în timpul unei întâlniri organizate de biserică. O misiune care dacă va fi dusă la bun sfârșit, poate să-i redea în cele din urmă credința și țelul pe care și-l dorește cu atâta ardoare.
Filmul este centrat pe adolescenta americană Lucy Harmon (Liv Tyler) care călătorește în Italia pentru a locui cu prietenii mamei sale recent decedate. Lucy ajunge la vila din regiunea Toscana, unde îi cunoaște pe prietenii mamei, o pleiadă de personaje bizare în felul lor cu care adolescenta intră în contact. Mama lui Lucy s-a sinucis cu puțină vreme în urma, iar fata vrea să afle cine este tatăl ei biologic. Aceasta a citit în jurnalul mamei că a fost concepută aici, la vila din Toscana, fapt ce o îndreptățește pe tânără să creadă că tatăl ei adevărat se află încă aici. Între timp, însă, adolescenta suscită interesul bărbaților din casă, însă virgina Lucy pare a căuta bărbatul potrivit cu care să aibă primul contact sexual.
Marie - Jeanne și Robert au trei copii: Albert, Raphael și Fleur. Acest portret al familiei este urmărit pe parcursul a peste 12 ani prin prisma a 5 zile-cheie. Cinci zile cruciale pentru această familie formată din cinci membri. Cinci zile mai importante decât oricare altele și care le vor schimba viețile.
Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.
Filmul 12 ani de sclavie este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supraviețuire și libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabilește valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup, un negru care pune preț pe libertate, este răpit și vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar și prin clipe neașteptate de blândețe, pentru Solomon neprețuite rămân viața și demnitatea sa. În cei 12 ani de sclavie, definitorie pentru destinul său va fi doar întâlnirea cu un aboliționist canadian, interpretat de Brad Pitt.
Un bărbat se împrietenește cu un coleg infractor, în timp ce cei doi încep să-și ispășească pedeapsa pe o insulă-închisoare îngrozitoare, ceea ce îl inspiră pe bărbat să-și înceapă planul de evadare.
În vara anului 1990, Anthony Swofford, un tânăr de 20 de ani înrolat în generația a treia, a fost trimis în desertul Arabiei Saudite pentru a lupta în Războiul din Golf. Aceasta este povestea neșlefuită venită direct din gura acelui copil de 20 de ani, poveste despre un război total diferit de cel despre care se vorbea prin ziare și peste tot în rest.
Filmul biografic produs în format 3D de către studiourile Warner Bros îl are în scaunul regizoral pe Clint Eastwood, iar protagonist este Tom Hanks. Acesta îl va portretiza pe eroul național Chesley „Sully” Sullenberger, pilot american care a aterizat forțat în râul Hudson, în ianuarie 2009, cu un avion de linie, salvând viața tuturor celor 155 de pasageri.
Filmul descrie relația dintre Hawking și soția sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge în anii '60, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paralizat, forțându-l să trăiască într-un scaun cu rotile și să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten.
Diagnosticată cu tulburare de personalitate de tip borderline, Susanna (Winona Ryder) se revoltă împotriva asistentei-șefe (Whoopi Goldberg) și a psihiatrei-șefe (Vanessa Redgrave), împrietenindu-se în schimb cu rezidentele spitalului, un grup de femei cu tulburări psihice, printre care și charismatica și seducătoarea sociopată Lisa (Angelina Jolie). Dar Susanna își dă seama în curând că, dacă vrea să fie liberă, va trebui să înfrunte persoana care o înspăimântă cel mai tare: ea însăși.
Această dramă originală HBO Films recreează strălucitoarea lume a lui Liberace, flamboiantul și faimosul artist ale cărui costume extravagante, candelabru sine-qua-non și spectacole elaborate l-au transformat în cel mai de succes artist al epocii sale. Povestea se axează pe tumultoasa relație a lui Liberace cu Scott în orașul Las Vegas din perioada 1977 - 1982 – perioadă ce a constituit apogeul carierei lui Liberace care, însă, a continuat să-și păstreze secretă homosexualitatea. Filmul surprinde esența farmecului lui Liberace și reamintește publicului cât de diferită era percepția publică în acea epocă, puțini artiști de renume având curaj să recunoască că sunt homosexuali în fața publicului ce-i transformase în staruri.
În timpul războiului, un prizonier evadează și ajunge în Tibet, unde îl întâlnește pe Dalai Lama, iar prietenia cu acesta îi schimbă complet viziunea asupra vieții.
Fostul jurnalist Benjamin Mee, care lucrase la cotidianul britanic The Guardian, și-a scris memoriile, iar acestea stau la baza filmului.
Un văduv își ia copiii și se mută la țară pentru a avea grijă de animale exotice. Bărbatul și-a cheltuit toate economiile pentru a cumpăra o grădină zoologică părăginită, în care trăiesc vreo 200 de animale pe cale de dispariție. El decide să renoveze și să redeschidă grădina zoologică în amintirea soției sale, Katherine, care a murit din cauza cancerului. Benjamin știe că soția sa ar fi fost încântată de idee și ar fi făcut orice pentru a salva animalele. Animalele de la grădina zoologică vor fi îngrijite de Benjamin și de cei doi copii ai săi, Dylan și Rosie, de Duncan, tatăl jurnalistului, de vecini și de doi angajați foarte energici. Împreună, ei vor recondiționa Rosemoor Animal Park.
Tânărul boxer profesionist Rubin „Uraganul” Carter este acuzat de trei capete de acuzare de crimă și condamnat la închisoare pe viață. Dar mândria lui rămâne neîntreruptă. În închisoare luptă pentru un recurs - în zadar. În ciuda autobiografiei sale senzaționale și a angajamentului unor contemporani proeminenți precum Bob Dylan și Muhammad Ali, el rămâne în spatele gratiilor și se retrage resemnat în sine. Ani mai târziu, când Carter a întors de mult spatele lumii exterioare, o persoană pe care nu o întâlnise niciodată îi dă o nouă speranță. Tânăra Lesra Martin este atât de emoționată de povestea tragică a vieții din „Uraganul” încât împreună cu prietenii săi Lisa, Terry și Sam, lucrează cu febră și pasiune pentru a dovedi nevinovăția lui Rubin „Uraganul” Carter...
Filmul este bazat pe incredibila poveste adevărată a iubirii de neclintit a unei mame în fața unei situații imposibile. Când John, fiul adoptiv al lui Joyce Smith, cade într-un lac înghețat din Missouri, totul pare pierdut. În timp ce John zace fără vlagă, Joyce refuză să renunțe. Credința ei fermă îi inspiră pe cei din jurul ei să continue să se roage pentru John chiar și în fața tuturor predicțiilor științifice. Regizat de Roxann Dawson și adaptat de Grant Nieporte având la bază cartea lui Joyce Smith, filmul este o prezentare remarcabilă a faptului că dragostea și credința pot crea un munte de speranță și, uneori, chiar și un miracol.
Povestea începe intr-o zi de 4 iulie, în timp ce Ron Kovic își serbează ziua de naștere. Devenit un adevărat erou al orășelului său natal, tânărul Kovic își șochează toți cunoscuții înrolându-se în Marină, ca să poata lupta împotriva comuniștilor din Vietnam. Din păcate, curând află că există o mare diferență între luptătorul ideal și experiența războiului, că liniile morale care îi fuseseră induse de părinți și în care crezuse cu atâta tărie sunt de fapt inexistente în realitatea dură a războiului. Kovic este întâi derutat, apoi profund deziluzionat, descoperind că mulți dintre camarazii săi nu sunt cu nimic superiori inamicilor.
O scriitoare newyorkeză de succes încearcă să-și împace viața privilegiată din prezent cu o copilărie trăită pe drumuri cu tatăl ei exaltat și lipsit de echilibru.
Inspirat din romanul lui Frank McCourt, premiat în 1997 cu premiul Pulitzer, POVESTEA VIEȚII MELE este istoria biografică fascinantă a lui Frank, care, începând cu vârsta de 5 ani, ne poartă într-o călătorie surprinzătoare, provocatoare și emoționantă prin viața sa. Cu umor și veselie, micul Frank asistă la eforturile mamei sale, Angela (Emily Watson), pentru a o scoate la capăt și a-i hrăni pe cei patru copii ai săi, în timp ce soțul ei alcoolic, șomer, Malachy Sr.(Robert Carlyle) uită de sine în cârciumă. Portretizând realitatea dificilă a foamei, a sărăciei și a privațiunilor sociale, filmul este o înfățișare genială a triumfului spiritului uman asupra vicisitudinilor soartei. O odă unică închinată spiritului uman, umorului și bunătății.
O femeie părăsește o mânăstire austriacă pentru a deveni guvernantă pentru copii unei văduve de ofițer naval. Filmul a câștigat 5 oscaruri și alte 12 premii și 13 nominalizări.
Bazat pe apreciatul roman al lui Jerzy Kosinski, „Pasărea pictată” e o evocare meticuloasă a Europei de Est sălbatice și primitive, de la finalul sângeros al celui de-al Doilea Război Mondial. Filmul prezintă călătoria Băiatului, care a fost lăsat de părinți săi persecutați în grija unei mame adoptive în vârstă. În scurt timp, femeia moare, iar Băiatul rămâne pe cont propriu, plimbându-se prin zona rurală, de la sat la fermă. În timp ce se chinuie să supraviețuiască, Băiatul suferă din cauza brutalității țăranilor ignoranți și superstițioși și e martorul violențelor provocate de soldații eficienți și necruțători, atât ruși, cât și germani. Când războiul se termină, Băiatul e schimbat, pentru totdeauna.
În iulie 1942, în timpul reuniunii Vel’ d’Hiv’ a familiilor evreiești din Paris, Tauba Birenbaum, în vârstă de 13 ani, și părinții ei, care sunt evrei polonezi, își găsesc refugiu într-o cameră minusculă pentru următoarele 765 de zile. Condițiile de viață sunt grele și se tem să fie descoperiți în orice moment. Dar în timp ce părinții ei se scufundă și mai mult în disperare, spiritul de luptă al lui Tauba strălucește. Ea găsește bucurie în fiecare lucru mic, de la un pian desenat pe podea, până la priveliștile Parisului printr-o fereastră deschisă. În ciuda circumstanțelor extreme, ea își va păstra speranța până la eliberarea Parisului și va prelua controlul asupra vieții ei.
Povestea adevărată a fotografului Elizabeth „Lee” Miller, un model de modă care a devenit corespondent de război apreciat pentru revista Vogue în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Inspirat de romanul lui Mario Puzo, filmul este povestea grandioasă a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia, ajuns cap al unei importante rețele mafiote în America. Filmul prezintă o viziune extrem de realistă a acestei lumi mai puțin accesibile unde cuvântul dat și promisiunile făcute au o valoare capitală, iar onoarea este la mare preț. Din păcate pentru el, în momentul in care viața îi este pusă în pericol, copii săi nu mai pot să stea departe de pericole, fiind antrenați și ei în acest joc extrem de riscant al luptelor între clanurile mafiote din America. Respect, crimă, bani și, mai presus de toate, putere: acestea sunt cuvintele care definesc cel mai bine acest film și acțiunea sa care a făcut lumea filmului să vuiască.
Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.
Când arhitectul vizionar László Toth și soția sa Erzsébet fug din Europa postbelică în 1947 pentru a-și reconstrui viețile și a asista la nașterea Americii moderne, existența lor este schimbată pentru totdeauna de un client misterios și bogat.
În 1947, Andy Dufresne, un tânăr bancher, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției sale și a iubitului ei. În ciuda faptului că este nevinovat, el este închis în Shawshank, cel mai sever penitenciar din statul Maine. Acolo îl întâlnește pe Red, un negru dezamăgit, reținut timp de douăzeci de ani. Astfel începe o mare poveste de prietenie între cei doi bărbați...
Extras din interviurile cu supraviețuitorii companiei Easy, precum și din jurnalele și scrisorile lor, Band of Brothers (Camarazi de război) cronicizează experiențele acestor bărbați, începând cu instruirea lor ca parașutiști în Georgia si până la sfârșitul războiului. Devenită o companie armată de elită, parașutată în Normandia, în dimineața zilei D-Day (Ziua Debarcării), participă în Bătălia de la Bulge și mărturisește despre ororile războiului, oamenii de la compania Easy ajung sa cunoască acte de curaj extraordinar și de frică extraordinară - devenind material de legendă. Bazat pe cartea foarte apreciată cu același nume a lui Stephen E. Ambrose.
Povestea ne poartă în aprilie 1945, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în centrul atenției este Wardaddy, un sergent american cu mare experiență în luptă. Împreună cu echipajul său de cinci oameni, Wardaddy conduce un tanc Sherman supranumit Furia și pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigașă care ar trebui să dea ultima lovitură forțelor armate ale Germaniei naziste.
În timp ce trupele Statelor Unite asaltează plajele Normandiei, trei frați sunt căzuți morți pe câmpul de luptă, cel de-al patrulea fiind prins în spatele linilor inamice. Căpitanul John Miller și șapte oameni sunt însărcinați cu penetrarea teritoriului deținut de germani și aducerea băiatului acasă.
Povestea evacuării miraculoase a soldaților aliați din Belgia, Marea Britanie, Canada și Franța, care au fost încolțiți și înconjurați de armata germană de pe plajele și rada orașului Dunkerque (în nordul Franței) între 26 mai și 4 iunie 1940, în timpul celui de-al doilea război mondial.
La începutul celui de-al doilea război mondial, când capitularea Franței era iminentă, Marea Britanie are de luat o decizie care va schimba soarta acestui război. Fiindcă forțele naziste păreau de neoprit, iar armata aliată era încolțită pe plajele din Dunkirk, soarta Europei occidentale se află în mâinile nou-numitului prim-ministru britanic, Winston Churchill.
Naziștii, exasperați de numărul evadărilor din lagărele lor de către un număr relativ mic de prizonieri aliați, îi mută într-un lagăr de înaltă securitate, până la finalul războiului. Nemulțumiți, prizonierii planifică una dintre cele mai ambițioase încercări de evadare din al doilea război mondial. Bazat pe o poveste adevărată.
Una dintre cele mai negre părți ale naturii umane este capacitatea de a porni un război, și nimic nu e mai pervers sau destructiv decât Războiul Civil. Acesta separă prieteni și vecini, si învrăjbește frate cu frate. Războiul Civil din 1936 care a dus la aproape 40 de ani de dictatură a lui Franco, a fost teribil pentru Spania... „Labirintul faunului” povestește urmările războiului, depășind drama istorică și aducând la viață ororile Spaniei fasciste. Este un emoționator cu elemente fantastice si clasice ale genului gore a la Toro. O poveste pentru adulți, o dovada a puterii imaginației. O poveste gotică pe fundalul represiunii franțuzești post-război... O poveste fără vârstă despre bine și rău, despre curaj și sacrificiu, despre dragoste și pierderi...
După ce familia lui se mută din Berlin în Polonia, un băiat se împrietenește cu un altul ce locuiește dincolo de gard, fără să știe că acesta este un deținut evreu.
Filmul prezintă atrocitățile comise de naziști în Bielorusia și Ucraina. În timpul celui de-al doilea război mondial, doi băieți găsesc o pușcă în nisip, simbol de o greutate deosebită, în apropierea satului lor. Unul din cei doi, Floria, va pleca a doua zi cu partizanii bolșevici, care se pregătesc pentru un atac împotriva germanilor. Alături de aceștia, va cunoaște ororile războiului și grozăviile făcute de naziști.
În timpul celui de al Doilea Război Mondial, doi copii de la țară, înconjurați de cadavre, fac un cimitir pentru animalele ucise în luptă pentru a face față situației.
Deși era supusă ororilor din timpul celui de-al doilea război mondial, tânăra Liesel găsește consolare prin furtul cărților și prin împărtășirea lor cu alții. Sub scara din casa ei, un refugiu evreiesc este adăpostit de părinții ei adoptivi.
Rusia, al Doilea Război Mondial. Ivan (Nikolai Burliaev), un băiat de 12 ani, a cărui mamă a fost ucisă, devine cercetaș, trăiește intens viața de front și moare executat de naziști. Obiectivul (director de imagine: Vadim Iusov) surprinde nu numai ceea ce vede eroul, ci și ceea ce gândește, visează și își închipuie el.