Submersed in "bro" culture, a fraternity brother's obsession with a poem and its poetess begin to inform him more about himself than he is ready to accept.
Acest film-eseu autobiografic graviteaza in jurul imaginii obsedante a mamei, o mama enigmatica, apropiata si indiferenta totodata, care nu explica nimic copiilor lasandu-i sa descopere singuri lumea cu senzatiile ei, ca un imens labirint. Rar cinematograful a reusit sa surprinda de atat de aproape impresiile primare, care nici nu sunt numite.
La sfârșitul anilor ’50, într-o școală de elită din Noua Anglie un profesor de literatură non-conformist își învață elevii să se abată de la litera cărții și să dea frâu liber pasiunilor. La început timorați și obișnuiți să respecte regulile rigide care le ordonează viața la școală și acasă, băieții sunt reticenți la cerințele acestui profesor excentric care îi împinge să rupă din manuale paginile cu comentarii stupide sau să se urce pe bănci ca să privească viața din alt unghi... Încetul cu încetul se lasă însă seduși de stilul și învățăturile lui (Trăiește clipa! Trăiește ziua! Trăiește o viață extraordinară!), prinzând curaj să se exprime liber și să își urmeze visurile. Una dintre pasiunile lor e desigur poezia și astfel descoperă că profesorul lor, care în adolescență învățase la aceeași școală, făcuse parte din Cercul poeților dispăruți, un cenaclu misterios format din elevi îndrăzneți.
Evul mediu, secolul al XIV-lea. William este un tânăr plebeian extraordinar de dotat pentru târguri și turnee. După moartea subită a stăpânului său, în compania prietenilor și a squirilor lui Roland și Wat, el pornește în aventură și se preface că este un cavaler nobil. În timpul călătoriilor, îl întâlnește pe Chaucer, un scriitor care forjează un arbore genealogic care justifică titlul nobil pe care l-a însușit.
“Orele” prezintă o zi din viața a trei femei foarte diferite, care au în comun sentimentul că și-au trăit viețile pentru altcineva. Virginia Woolf (Nicole Kidman) trăiește într-o suburbie din Londra în anii ’20, unde se străduiește să scrie primul ei roman, “Doamna Dalloway”. Totul în timp ce se luptă cu o boală mentală care amenință s-o copleșească. Laura Brown (Julianne Moore), o soție tânără și o mamă în Los Angeles-ul de după al Doilea Război Mondial, citește “Doamna Dalloway” și impactul este atât de mare că începe să pună sub semnul întrebării viața pe care a ales-o. Clarissa Vaughan (Meryl Streep) este o Mrs. Dalloway modernă în New York-ul contemporan care plănuiește o petrecere pentru prietenul ei și fostul iubit care pierde ușor lupta cu SIDA. Trei femei, despărțite de 80 de ani, se trezesc în situații similare și toate au în comun o singură carte.
Filmul prezintă viața lui Grace (Annette Bening) care e șocată să afle că soțul ei (Bill Nighy) o părăsește pentru altcineva după 29 de ani de căsnicie, dar și repercusiunile emoționale pe care despărțirea le are asupra singurului lor fiu, acum adult (Josh O'Connor). Dezamăgită și simțindu-se pierdută în micul ei oraș de mare, în cele din urmă Grace începe să-și revină și își descoperă o nouă voce, mai puternică.
Vera Brittain este o femeie tânără și independentă care este pe cale să-și îndeplinească toate visele. Ea a primit o bursă la Universitatea din Oxford și vrea să studieze literatura engleză. Acolo îl întâlnește pe iubitul și viitorul logodnic al fratelui ei, Roland Leighton. Dar înainte ca fericirea să-și poată urma cursul, izbucnește Primul Război Mondial și atât fratele ei, cât și viitorul ei soț intră în război. Neputând să stea acasă și să aștepte cu nerăbdare întoarcerea bărbaților, ea decide să meargă ea însăși pe front pentru a lucra ca asistentă. Războiul o va pune în continuare la încercare pe Vera și o va confrunta cu niște lovituri dureroase ale sorții.
Povestea scurtei vieți a scriitorului și poetului Giacomo Leopardi. Ceea ce iese la iveală este portretul unui om liber de gândire, ironic, lipsit de scrupule social, rebel și adesea marginalizat de societatea secolului al XIX-lea în care trăiește.