În această ultimă parte a trilogiei despre familia Corleone, Al Pacino joacă rolul lui Michael, liderul puternic al familiei. La cei 60 de ani ai săi, Michael e dominat de două pasiuni: să-și elibereze familia de crime și să găsească un succesor potrivit. Succesorul ar putea fi pătimașul Vincent, dar el ar putea fi, de asemenea, și cel care schimbă dorința lui Michael de a face afaceri legale într-un infern al violenței.
Filmul este inspirat de un caz real și povestea lui este conturată în jurul lui Henry, mafiotul care își vede prietenii urcând pe scara ierarhică a crimei. O poveste clasică cu gangsteri, în care ne este prezentată povestea unor prieteni din copilărie, care trebuie să crească și să se adapteze unui cartier și unei vieți în care legile mafiei dictează mersul lucrurilor.
Șoferul de taxi este studiul unui personaj alarmant de plauzibil, Travis Bickle, veteran al războiului din Vietnam, care suferă de insomnie și își petrece nopțile la volanul unui taxi, străbătând străzile New York-ului. Ceea ce vedem din oraș ni se arată prin parbrizul taxiului lui. Filmul este imaginea febrilă, paranoidă, a pericolelor vieții contemporane. Scorsese creionează un New York cu imagini dezolante, de neuitat: canalizări aburinde, străzi inundate de ploaie, lumini izbitoare de neon care, împreună, reprezintă o adevărată viziune a infernului pe pământ
Los Angeles. 1983. Vine o furtună și se numește crack. Amplasată împotriva incipientei epidemiei de cocaină crack și a impactului radical al acesteia asupra culturii așa cum o cunoaștem, povestea urmărește numeroase personaje aflate într-un curs violent de coliziune.
În anii 1970, în Las Vegas, Ace Rothstein conduce hotelul-cazinou Tangiers cu o mână de fier, finanțat pe ascuns de puternicul sindicat al camionagiilor. The Tangiers este unul dintre cele mai de succes cazinouri din oraș, iar Ace a devenit capul din Las Vegas, asistat de prietenul său din copilărie, Nicky Santoro. Nemilos cu înșelătoriile, Rothstein este într-o zi sedus de frumusețea insolentei, Ginger McKenna. Îndrăgostit, îi deschide porțile paradisului său și se căsătorește cu ea. Necazurile lui încep atunci.
Acest film premiat cu Oscar reunește trei perspective tulburătoare asupra luptei antidrog din SUA, în care un expert de top din domeniu află că și fiica sa e dependentă.
Doi copii, Ignacio și Enrique, cunosc dragostea, filmele și frica într-o școală religioasă la începutul anilor 1960. Părintele Manolo, directorul școlii și profesorul ei de literatură, este martor și parte a acestor descoperiri. Cei trei sunt urmăriți în următoarele câteva decenii, reunirea lor marcând viața și moartea.
Speranțele și visele a patru oameni ambițioși sunt sfărâmate când dependențele lor de droguri încep să iasă de sub control. O privire asupra dependenței și a modului în care pune stăpânire pe minte și trup.
Buscapé, in vârstă de 11 ani, locuiește în celebra favela „Orașul lui Dumnezeu” și visează să fie fotograf. În timp ce Dadinho, de vârsta lui, vrea să fie criminal. Viețile lor se intersectează între anii 1960 și 1980, când traficul de droguri și violența dictau legile.
Gordie, Chris, Teddy și Vern sunt patru prieteni care decid să facă drumeții pentru a găsi cadavrul lui Ray Brower, un adolescent local, care a fost lovit de un tren în timp ce smulgea afine în sălbăticie.
Patru băieți din Hell's Kitchen ajung la o școală de corecție unde sunt abuzați de un paznic crud. După niște ani, doi dintre ei se răzbună și sunt judecați.
Filmul urmărește tensiunile și luptele dintre două grupări de tineri - The Greasers și The Socs. Ponyboy Curtis și Johnny Cade, doi băieți din banda Greasers, merg într-o seară la cinematograf. Ei îl opresc pe Dally Winston în încercarea lui de a "avea succes" cu Sherri Valance și Marcia, iar apoi se îndrăgostesc de cele doua fete. Băieții nu știu că fetele fac parte din grupul snobilor și bogaților din Socs. Un conflict între Johnny și Bob Sheldon, cel mai dur și mai rău membru al grupului Socs, are ca urmare moartea lui Bob. Acum cei de la Socs le cer socoteală celor de la Greasers. Acești tineri americani cad victimele diferențelor sociale a acelor vremuri, lipsei de educație și nevoii adolescenților de a îmbrățișa un curent, de a face parte dintr-un grup sau de a se identifica cu un stil.
Taipei, 1960. Un student de 14 ani, Chang Chen, cunoscut de toată lumea sub numele de Xiao Si'r („Micul Patru”, deoarece este al patrulea din cinci copii), primise o notă proastă la o materie anul trecut. Deși la toate celelalte materii a avut succes și este de fapt un elev bun, a trebuit să treacă de la „școala de zi” la „școala serală”. Tatăl său, un funcționar guvernamental din clasa de mijloc, este nemulțumit pentru că școlile serale au o reputație proastă. La școala, care se caracterizează prin strictețe militară, profesorii se adresează adesea elevilor doar cu numerele atribuite. Preocupările tatălui nu sunt neîntemeiate: ciocniri brutale izbucnesc în mod repetat între Micii Băieți Din Park și Cei 217, două bande de tineri.